Wijnboek Dom Perignon in een rugzak is Top

Lekker op vakantie en dan heerlijk een lekker glas wijn met een leuk wijnboek! Hoe toepasselijk is het? Wij van wijnbloggers raden Dom Perignon in een rugzak erg aan. Wat een leuk en stoer wijnboek. Mooi verhalen (op de motor) met de nodige wijnweetjes maar dan niet irritant of betweterig. Huib Edixhoven is er in geslaagd om een avontuurlijk boek te lezen met als rode draad wijn. Afwisselend worden zijn belevenissen in India, Nigeria, Frankrijk, Rusland, Chili of andere spannende landen beschreven. Huib geeft een leuk en humoristisch kijkje in zijn privé leven en tevens geeft hij wijnles door zijn mooie anekdotes. Vanaf het begin boeit het boek en maak je kennis met de eerste kennismaking van Huib met wijn. Mooi en sfeervol over zijn opa die hem inwijdde in de wondere wereld van de wijn.

De mooie verre reizen en belevenissen die hij maakt doet hij samen met vriendin Eef, zijn broer David of met zijn ouders, zijn echt hilarisch en spreken mij zeer aan (ik ga een motor kopen en op reis!!). Het ene verhaal zit je ver weg op verlaten wegen en het andere verhaal gewoon in Groesbeek (of all places). Schuddend van het lachen heb ik menig avond op mijn balkonnetje doorgebracht. En een paar keer heeft dat wat wijn gekost omdat lezen, lachen en wijndrinken best lastig is

HuibHet boek beleef je echt samen met huib. Gezellig met hem mee reizen op de motor en dan samen de vele wijngaarden in verschillende werelddelen ontdekken. De rode draad door het verhaal is de ontdekkingstocht van kleuren, geuren en smaken. Soms gaat het om praktische zaken (decateren) en soms gewoon over de basis (wat is een ..druif en hoe maak je wijn en wat proef je) van de wijnwereld. Zowel de feiten als het verhaal ondersteunen elkaar en zijn niet irritant of saai. Tja, wij van wijnbloggers raden het wijnboek aan! Een echte tip voor op vakantie of als je een motor gaat kopen.

Goed, voor de fanatieke lezers onder ons is het wellicht een “oud” boek (2010). Ik liep er per ongeluk tegen aan en ben onder de indruk van het talent van Huib. Ik ga zeker wat andere boeken van hem lezen, want deze heeft mij geïmponeerd en ik ga er dus nog meer van proeven.

Te koop bij Bol.com:  http://www.bol.com/nl/p/dom-perignon-in-een-rugzak/1001004010224378/

 

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.