Wijnbloggers wijntip top 10 voor het kopen van wijn.

Wij van wijnbloggers krijgen veel wijntips over wijn dus tijd voor een Wijn Tip Top 10.  Hieronder de 10 handigste wijntips voor het kopen van wijn. Wij van wijnbloggers kopen vaak en veel wijn en gelukkig hoeft de wijn niet duur te zijn (met dank aan de vele tips). Wij van wijnbloggers letten op de koopjes, aanbiedingen en via internet kun je steeds beter wijn vergelijken en deze goedkoop kopen. Hierbij enkele wijntips om deze zomer goede wijn te drinken zonder heel je vakantiebudget erdoor te draaien. Gezien de crisis moeten ook wij op de centjes letten!

TipsWijntip 1

Als je weet welke wijn lekker is en je gaat op vakantie, rij dan eens langs je favoriete wijnboer. Vaak kun je goedkoop wat flessen wijn meenemen en dat is thuis of op vakantie extra genieten.

Wijntip 2

Laat je vrienden en kennissen voor je werken en een voorselectie voor je doen. Eigenlijk is het heel simpel en zo werken wij van wijnbloggers ook. Onze vrienden of familie weten veel van wijn en zodra zij weten wat jij lekker vindt komen de wijntips en aanbiedingen. Regelmatig is er wel een tante of oom die mij bericht over een lekkere wijn die in de aanbieding is. Wat wel belangrijk is is dat ze weten wat je lekker vindt, anders zit je opgescheept met vieze bocht of een wijn die toch tegenvalt.

Wijntip 3

Als je een paar dure flesjes koopt koop dan ook een paar goedkopere alternatieven. Je kent het vast wel dat er in de kast een paar mooie maar ook dure wijnflessen liggen. Eigenlijk zou je ze graag open willen trekken en opdrinken. Als er niets anders in huis is zul je waarschijnlijk je dure flesjes snel op hebben. Zorg dus voor een alternatief waardoor je minder snel je dure wijn opdrinkt. Verder is het ook fijn als je minder favoriete neef of schoonmoeder langs komt je deze een wat goedkopere alternatief kunt voor zetten. De gedachte dat je schoonmoeder je lekkere wijn opdrinkt is voor sommige mensen een…..

Wijntip 4

Probeer er achter te komen wat je wijn voorkeur is. Vaak kan een verkoper obv je voorkeur je helpen kiezen voor een wijn. Als blijkt dat een bepaalde wijn je toch te duur is kun je vragen om een alternatief. Voor een wijnverkoper is het makkelijker om met een alternatief te komen als je weet wat je wijnsmaak is.

wijnproeven voor beginners deel 8Wijntip 5

Probeer zo veel mogelijk wijn uit voordat je gaat kopen. Veel wijnwinkels hebben speciale wijnproeverijen of hebben een aantal flessen open staan die je mag proeven. Proef dus je wijn eerst want het zou jammer zijn als je hem toch niet lekker vindt.

Wijntip 6

Een erg voor de hand liggende tip is dat als je wijn koopt en je op de centjes moet letten koop dan wijn uit de nieuwe wereld. Vaak zie je dat de gerenommeerde en dus ook populaire wijnlanden zoals Frankrijk, Italië. Spanje soms best wel duur zijn. Probeer eens wijn uit Chili, Argentinië of Zuid Afrika en kies dan voor de duivensoort die je lekker vindt.

Wijntip 7

Als je wijn koopt koop dan een aantal flessen! Vaak kun je bij aankoop van meerdere flessen van dezelfde wijn korting krijgen. Daarnaast bespaar je bij bezorgen verzendkosten uit. Verder is het voordeel dat je zo meer wijn in huis hebt en dus minder vaak op zoek moet naar een nieuwe fles wijn.

Wijntip 8

Koop geen bekende wijnen van een bekende appellation. Deze wijnen krijgen vaak een hogere prijs omdat ze uit een bekend wijngebied komen of wijndomein. Je moet dan denken aan Bordeaux of Bourgogne, maar niet alle wijnen uit die streken zijn die prijs kwalitatief ook waard.

Wijntip 9

Koop geen van wijn van prijswinnaars! Vaak zie je dat zodra een wijn een prijs heeft gewonnen de prijs soms met wel 25% om hoog gaat. Erg jammer maar eigenlijk ben je dan al te laat en moeten ze eigenlijk al in je kelder liggen. Het loont dus om onbekende wijnen te kopen met potentie. Laat je daar over informeren door je wijnspecialist of bezoek  bekende wijnsites.

Wijntip 10

Koop wijn die je kent online! Het mooie van online wijn kopen is dat je makkelijk kunt kijken waar deze wijn het goedkoopste is. Een avondje googlen en je hebt zo een paar euro’s verdient. Ook wij hebben bij het samenstellen van onze Wijn Top 20 en Wijn Top 10 ons verbaast over de online prijs verschillen. een beetje googelen levert al snel de nodige euro’s op!

Like ons!

Heb jij nog een andere wijntip?  Laat de wijntip hieronder bij reacties achter!

Enhanced by Zemanta
1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.