Wijnbloggers Wijn Weekly 33

Wijnbloggers Wijn Weekly 33

Wijnbloggers Wijn Weekly is een wekelijks overzicht van de gepubliceerde artikelen op Wijnbloggers.nl. Eindelijk is het dan zover; we krijgen een tropisch weekend! Massaal trekken we naar de kust en de stranden, plassen water en elke plek die we maar kunnen vinden om verkoeling te vinden.  IJsverkopers hebben de afgelopen week liters wijn gebrouwen, brouwerijen hebben liters bier en andere (fris)dranken verscheept naar de strandtenten en hopelijk staat de rosé overal goed koud. Heerlijk zo’n weekend!

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Wijnbloggers.nl:

Château la Moutète

Château la MoutèteDoor: Kajee | Geplaatst op 13 augustus 2012

Nog één keertje dan: we raken maar niet uitgepraat en geschreven over al die lekkere rosé wijnen. De Château la Moutète is er weer zo één uit de Provence die niet te versmaden is.

Omdat we blijkbaar met z’n allen opeens stoppen met rosé drinken zodra de zomer voorbij is, wordt het assortiment en de voorraad bij de wijnwinkels nu helaas al minder. Dus in deze maandagrubriek waarin we telkens één van de wijnen uit de Rood Top 20Wit Top 10 of Rosé Top 10 introduceren, voor het laatst een rosé.

[lees meer]

Bodegas Carmelo Rodero, Ribera del Duero Crianza 2008

Rode Wijn van Bodegas Carmelo Rodero, Ribera del Duero Crianza 2008Door: Ron Jansen | Geplaatst op 14 augustus 2012

De Ribera del Duero Crianza 2008 heeft mij overtuigd en ik ben fan geworden. Wat een lekkere rode wijn met een verrassende smaak! Ik heb er echt van genoten om deze Ribera del Duero Crianza 2008 te proeven. Veel rode wijnen vallen namelijk tegen en daar schrijven we dan ook niet te veel over. Je successen delen is veel leuker en Ribera del Duero Crianza 2008 is een succes voor mij dus!

[lees meer]

Riesling: prominente witte druif

Riesling: prominente witte druifDoor: Kajee | Geplaatst op 15 augustus 2012

De Riesling druif is na de Sauvignon Blanc en de Chardonnay de nummer 3 onder de druiven waarvan witte wijnen worden gemaakt. De Riesling staat naast de Chardonnay bekend als één van de beste witte druivenrassen, maar krijgt niet altijd de waardering die hij verdient. In Duitsland wordt de Riesling echter volledig omarmd en wordt hij liefkozend de “De Koningin van de druiven” genoemd.

 [lees meer]

Update Wijn Top 20′s

Update Wijn Top 20′sDoor: Kajee | Geplaatst op 16 augustus 2012

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de onze Top 20′s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen. Vorige week hadden we maar liefst 4 nieuwe rosé’s geproefd en vergeleken, waarvan er 3 aan onze Rosé top 10 zijn toegevoegd.

 [lees meer]

De Wijnagenda – Augustus 2012

De Wijnagenda – Augustus 2012Door: Natasja Jansen | Geplaatst op 17 augustus 2012

De maand augustus schiet al lekker op, maar toch staan er nog een aantal leuke dingen op de Wijnagenda. De Wijnagenda  geeft een overzicht van wijnproeverijen, wijnevenementen; altijd leuk om eens te bezoeken, maar waar wordt wat georganiseerd? Speurend op het internet, maar ook in de verschillende wijnmagazines vind je genoeg, maar wij, van wijnbloggers hebben voor de laatste weken van augustus het één ander voor je op een rijtje gezet. Wanneer, wat, waar, hoe laat en hoeveel kost het…. in één overzicht; de Wijnagenda. :)

[lees meer]

Filmpje: Australische wijnen en hoe het begon

Filmpje: Australische wijn en hoe het begonDoor: Natasja Jansen | Geplaatst op 17 augustus 2012

De geschiedenis van Australische wijnen is relatief jong. Zeker als je het vergelijkt met de geschiedenis van landen als Frankrijk, Duitsland en Italië. In Australië wordt nu zo’n 200 jaar wijn gemaakt.  In 1788 zette de Britse marineofficier Arthur Philip voet aan wal op het Australische continent en werd hij benoemd tot gouverneur van Nieuw-Zuid-Wales. (Arthur Philip is ook de stichter van Sydney). Arthur Philip importeerde de eerste wijnranken uit Brazilië en Kaap de Goede Hoop naar Australië en de eerste wijnstokken werden in Sydney geplant.

[lees meer]

Infographic: Wijnen proeven, doe je zo!

Infographic: Wijn proeven, doe je zo!Door: Natasja Jansen | Geplaatst op 18 augustus 2012

Wijnen proeven is het met het oog, reuk- en smaakzintuig analyseren of beoordelen van wijnen, zegt het woordenboek. Oftewel, het ontdekken van de geuren en smaken van de wijn in je glas. Maar wijnen proeven is vooral erg leuk en genieten. Wijnen proeven, hoe doe je het… In de onderstaande infographic staat mooi en simpel uitgelegd hoe het proeven in zijn werk gaat.

[lees meer]

Andere weekoverzichten vind je hier

Vergeet ons niet je wijnontdekkingen van je vakantie met ons te delen of te mailen (info@wijnbloggers.nl of via de persoonlijke wijnnotitie), maar uiteraard kun je ook onze facebookpagina bezoeken of onze twitter (@wijnbloggers).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.