Wijnbloggers Wijn Weekly 32

Wijnbloggers Wijn Weekly 32

Wijnbloggers Wijn Weekly is een wekelijks overzicht van de gepubliceerde artikelen op Wijnbloggers.nl. Ook deze week weer een regen van medailles voor Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen. Drie keer Goud, 4 keer Zilver en vier keer Brons erbij deze week. En dan vergeet ik nog de zilveren medaille die behaald is door de Nederlandse hockeyheren. Vandaag zullen de Olympische Spelen afgesloten worden en is de sportzomer voorbij, evenals de vakantie in het Zuiden van het land (althans voor de mensen met kinderen op de basisschool) en krijgen we hopelijk nog een geweldige nazomer!

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Wijnbloggers.nl:

Domaine Lafond Tavel

Domaine Lafond TavelDoor: Kajee | Geplaatst op 6 augustus 2012

De Domaine Lafond Tavel is een bijzondere rosé uit het zuidelijke deel van de Côtes du Rhône, die we hebben gekocht bij Wijnkoperij Henri Bloem’s. In tegenstelling tot in de meeste andere Appellations d’Origine Contrôlée (AOC) wordt in de AOC Tavel uitsluitend rosé geproduceerd. De rosé’s uit de Tavel staan met name bekend om hun rijke rode kleur en bijpassende zoet-fruitige geur.

[lees meer]

Witte Wijn Cabernet Blanc Trocken 2010 – Anselmann

Witte Wijn Cabernet Blanc Trocken 2010 – AnselmannDoor: Ron Jansen | Geplaatst op 7 augustus 2012

Met het mooie weer is het drinken van witte wijn en in ons geval een Cabernet Blanc Trocken 2010, geen straf. Zittend op een terrasje aan het Neude bij wijncafe Lefebvre hebben we ons een lekkere witte wijn laten adviseren en deze laten inschenken. Een mooie koeler erbij vanwege het warme weer en het is genieten… Wat kan het leven toch heerlijk en mooi zijn, zeker met een glas Cabernet Blanc. De Cabernet Blanc druif is een onbekende witte druif en komt van oorsprong uit de Bordeaux en is een kruising van de Sauvignon Blanc druif die we kennen van de Sancerre ofPouilly Fumé. Deze druif geeft een strogele kleur.

 [lees meer]

Merlot: lekker rood?

Merlot: lekker rood?Door: Kajee | Geplaatst op 8 augustus 2012

Twee weken geleden schreven we over de Cabernet Sauvignon. De eerstvolgende druif waar we dan aan denken is de blauwe druivensoort Merlot, vanwege zijn vele prachtige blends met de Cabernet Sauvignon in wereldberoemde Bordeaux wijnen als de Château Latour(Pauillac). En die we natuurlijk ook kennen van wereldberoemde cépage wijnen zoals de Pétrus uit de Pomerol en diverse grootheden uit het Saint-Emiliongebied.

 [lees meer]

Update Wijn Top 20′s

Update Wijn Top 20′sDoor: Kajee | Geplaatst op 9 augustus 2012

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Top 20′s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen. Afgelopen week hebben we 5 rosé’s geproefd en vergeleken, waarvan 4 nieuwe en 1 uit de huidige Rosé Top 5. Nu hadden we al wat voorwerk gedaan – veel gedronken ( :-) ) in plaats van echt geproefd – maar desondanks waren we positief verrast.

[lees meer]

Geschiedenis van wijn: Grote uitdagingen in de 19e eeuw

Geschiedenis van wijn: Grote uitdagingen in de 19e eeuwDoor: Natasja Jansen | Geplaatst op 10 augustus 2012

Hugh Johnson vertelt in een reeks van filmpjes over de geschiedenis van wijnen. In het filmpje van vandaag neemt hij ons mee naar de vorige eeuw, waarin het maar weinig gescheeld had of we hadden vandaag de dag misschien wel geen wijnen meer kunnen drinken. Deze periode in de wijngeschiedenis kenmerkt zich door een aantal grote problemen waar wijnmakers zich mee opgezadeld zagen.

[lees meer]

Infographic: De geschiedenis van wijn

Infographic: De geschiedenis van wijnDoor: Natasja Jansen | Geplaatst op 11 augustus 2012

Wijn kent een enorme historie die zo’n 8000 jaar teruggaat en waar dus heel veel over te schrijven valt. De afgelopen weken heb ik me veel beziggehouden met het  lezen en schrijven over de geschiedenis van wijn. Ten eerste omdat ik van geschiedenis houd en omdat ik gewoon meer en meer wil weten van en over wijnen. En het heeft ook wel iets romantisch en idyllisch, vind ik. Lezend over wijnstreken en chateaus krijg ik de beelden van mooie, romantische en idyllische landschappen met pittoreske dorpjes op mijn netvlies. En net terug uit Frankrijk lijken deze beelden alleen maar scherper. Want wat hebben we mooie plekken in Frankrijk bezocht!

[lees meer]

Andere weekoverzichten vind je hier

 Vergeet ons niet je wijnontdekkingen van je vakantie met ons te delen of te mailen (info@wijnbloggers.nl of via de persoonlijke wijnnotitie), maar uiteraard kun je ook onze facebookpagina bezoeken of onze twitter (@wijnbloggers).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.