Wijnbloggers Wijn Weekly 31

Wijnbloggers Wijn Weekly 31

Wijnbloggers Wijn Weekly is een wekelijks overzicht van de gepubliceerde artikelen over Wijn op Wijnbloggers.nl. De meeste mensen zijn nu op vakantie, de beruchte zwarte zaterdagen hebben weer voor wat fileleed gezorgd in Frankrijk en natuurlijk zijn de Olympische Spelen nog volop aan de gang. En we kunnen trots zijn. Drie keer Goud, één keer Zilver en vier keer Brons; dat is niet slecht. 3,3 miljoen mensen zaten gisteravond aan de buis gekluisterd en zagen Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo een schitterende race zwemmen en gehuldigd worden. (Heb je het gemist dan vind je hier de beelden.) Een mooie afsluiting voor Veldhuis die een punt zet achter haar carriére.

Afgelopen week was het voor Wijnbloggers nog een rustige week. Iedereen is nu wel weer terug van vakantie dus we gaan er weer vol energie tegen aan!

Aflopen week verschenen de volgende artikelen op wijnbloggers.nl:

Infographic: Volgende halte Pouilly Fuissé

Infographic: Volgende halte Pouilly FuisséDoor: Natasja Jansen | Geplaatst op 4 augustus 2012

Vandaag niet een echte infographic, maar een mooie kaart van wijngebieden. Mocht je de komende weken nog richting Frankrijk vertrekken en niet precies weten waar je wijngebieden kunt vinden dan is deze wijnkaart in de vorm van een metroplattegrond erg handig. Mooi overzichtelijk zie je de verschillende wijngebieden weergegeven.

 [lees meer]

Filmpje: De geschiedenis van wijn: De opkomst van de Bordeaux

Filmpje: De geschiedenis van wijn: De opkomst van de BordeauxDoor: Natasja Jansen | Geplaatst op 3 augustus 2012

Als je denkt aan Bordeaux dan denk je aan wijn. Oude wijnhuizen, enorme chateaus en een lange geschiedenis van wijn. De Médoc is echter niet altijd zo’n welvarende streek geweest als het nu is. Kleine dorpjes, veel bos, maar geliefd bij landheren die daar op jacht gingen en een uitstekend landbouwgebied.

 [lees meer]

Update Wijn Top 20′s

Update Wijn Top 20′sDoor: Kajee | Geplaatst op 2 augustus 2012

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 5 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20′s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen. Vorige week hebben we 4 witte wijnen geproefd  helaas heeft geen enkele de Wit Top 10 gehaald. Teleurstelling alom dus.

[lees meer]

Cinsault: rood of rosé?

Cinsault: rood of rosé?Door: Kajee | Geplaatst op 1 augustus 2012

De Cinsault is een wat minder bekende blauwe druif, maar wij kennen hem natuurlijk als één van de druiven die regelmatig geblend wordt in de heerlijke rosé’s uit de Provence. De Cinsault, ook wel Cinsaut gespeld, heeft zijn oorspong in de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon en de Rhône. Daarnaast is de beroemd vanwege z’n kruising met de Pinot Noir in een Zuid-Afrikaans laboratorium in 1925, waaruit de Pinotage druif is voortgekomen.
[lees meer]

Witte Wijn de “Ona” Anakena 2009 uit Chili

Witte Wijn de “Ona” Anakena 2009 uit Chili

Door: Ron Jansen | Geplaatst op 31 juli 2012<

De Ona van Anakena hebben wij gedronken bij Opium. Jaren geleden was ik daar een regelmatige bezoeker van het Restaurant. Waarom? Lekker Aziatisch eten voor een goede prijs en een heerlijke tuin waar je prima kan chillen. Vorige week waagde ik weer eens een bezoekje aan “my old favorite”.  Heerlijk een paar Aziatische gerechten besteld en vooraf wat brood met sausjes. Even lekker knabbelen voordat het diner gaat beginnen. Op verzoek van de ober bestelden we een Ona van de Anakena Winery uit Chili. Toch maar weer eens een witte wijn uit Chili proberen.

 [lees meer]

Carbuné Barbera d’Asti: betaalbare topper

Carbuné Barbera d’Asti: betaalbare topperDoor: Kajee | Geplaatst op 30 juli 2012

De Carbuné Barbera d’Asti is een echte aanrader. We vonden deze Italiaan uit de Piemonte in de Grote Hamersma 2012, waarin hij door Harold Hamersma beloond wordt met een 9. Nou zegt dat natuurlijk ook niet alles, want gelukkig verschillen smaken nu eenmaal. Maar zijn verleidelijke omschrijving met termen als “verrukkelijk elegant” en “duopresentatie van pruim en kers, wat specerij in de coulissen, gejoel van zwarte bessen en afdrinkend in een heerlijke, verkwikkende zurigheid” maken elke wijnliefhebber nieuwsgierig. Dus meteen op de fiets gesprongen naar Grapedistrict waar deze Barbera d’Asti voor slechts €9,95 te verkrijgen is.

 [lees meer]

Andere weekoverzichten vind je hier

Voor iedereen die op vakantie gaat: Een hele fijne vakantie en vergeet niet je wijnontdekkingen tijdens je vakantie met ons te delen (info@wijnbloggers.nl of via de persoonlijke wijnnotitie), maar uiteraard kun je ook onze facebookpagina bezoeken of onze twitter (@wijnbloggers).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.