Wijnbloggers Wijn Weekly 30

Wijnbloggers’ Wijn Weekly 30

Wijnbloggers  Wijn Weekly is een wekelijks overzicht van de gepubliceerde artikelen over Wijnen op Wijnbloggers.nl. De Olympische spelen zijn begonnen wat voor de thuisblijvers voor de nodige afleiding zal zorgen. Gaan we Goud, Zilver of Brons winnen of is 2012 gewoon het rampjaar en winnen we niets! Wij van wijnbloggers zetten in op zeker twee gouden plakken. Zwemmen en Turnen moet er wel wat te halen zijn.

Afgelopen week is het voor wijnbloggers in ieder geval een rustige week geweest. Een gedeelte van de redactie is nog op vakantie, het was lekker weer voor terrasjes en de parade is in Utrecht begonnen. Kortom, rustig maar lekker druk met allerlei leuke zaken. Verder hebben we wat wijnen geproefd, maar lopen we een beetje achter met het proeven. Ach, een paar regenachtige dagen en we zijn weer bij:-)

Aflopen week verschenen de volgende artikelen op wijnbloggers.nl:

Infographic: Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika

Door: Natasja Jansen | Geplaatst op 27 juli 2012

De grondlegger van de wijnbouw in Zuid-Afrika is Jan van Riebeeck. In 1652 stichtte hij, in opdracht van de VOC, een verversingspost op Kaap de Goede Hoop. Deze verversingspost werd opgericht ter bevoorrading van handelsschepen die op weg naar waren naar Nederlands Oost-Indië of juist weer op de terugweg.

[lees meer]

De Wijnagenda van augustus 2012

Door: Natasja Jansen | Geplaatst op 26 juli 2012

De Wijnagenda van Augustus 2012 een overzicht van wijnproeverijen, wijnevenementen; altijd leuk om eens te bezoeken, maar waar wordt wat georganiseerd? Speurend op het internet, maar ook in de verschillende wijnmagazines vind je genoeg, maar wij, van wijnbloggers hebben voor de maand augustus het één ander voor je op een

[lees meer]

Update Wijn Top 20′s

Door: Kajee | Geplaatst op 26 juli 2012

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 5 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20′s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Het slechte nieuws van de week is dat we geen nieuwkomers in onze ranglijsten hebben. Het goede nieuws is dat we een flink aantal interessante tips hebben gekregen. Gedreven door het mooie weer betreft het vrijwel allemaal tips voor onze Wit top 10 en Rosé top 5. We hopen dat we de komende week een flink aantal van die wijnen kunnen proeven. Om er een paar te noemen:

[lees meer]

Cabernet Sauvignon: moeder aller druiven?

Door: Kajee | Geplaatst op 25 juli 2012

Wie kent hem eigenlijk niet: de Cabernet Sauvignon druif? Het is één van de meest bekende en gebruikte druiven voor de productie van rode wijn. In de Bordeaux-streek en daarbinnen met name in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor diverse wereldberoemde rode wijnen.

De Cabernet Sauvignon is ontstaan uit een kruising van de Cabernet Franc met de Sauvignon Blanc en heeft zijn oorsprong in de Médoc.

[lees meer]

Witte Wijn uit Chili: de Anakena Carmenère 2010

Door: Ron Jansen | Geplaatst op 24 juli 2012

Afgelopen weekend even een hapje gedaan bij eetcafé Prêt à Porter. Erg leuk eetcafé waar ze naast prima gerechten ook heerlijk betaalbare wijn schenken, waaronder de witte wijn Anakena Carmenère 2010. Waarschijnlijk doet de naam Prêt à Porter je ergens aan denken. Klopt! De naam van een film uit 1994, waarin Sophia Loren, Kim Bassinger en Marcello Mastroianni de hoofdrol vertolken. Maar….Prêt à Porter is ook een modeterm die staat voor confectiekleding met dezelfde uitstraling als haute couture, maar qua prijs goedkoper en dus bedoeld voor het grote publiek.

Goed, nu de wijn. Op advies van de charmante dame die onze avond verzorgde hebben we een fles  uit Chili gedronken. Een mooie witte wijn van de Viognier druif, waar we vorige week een artikel over hebben geschreven. Wel 13,5% alcohol en dat is stevig voor een witte wijn.

 [lees meer]

Rioja Castroviejo Reserva: onderschat?

Door: Kajee | Geplaatst op 23 juli 2012

De Rioja Castroviejo Reserva 2005 van de tempranillo en graciano druif hadden we al geproefd voordat wijnbloggers.nl in de lucht was. Dat soort vintages komen we niet zo vaak tegen voor een redelijke prijs. Deze klassieke Rioja is als reserva natuurlijk lekker lang gerijpt op hout (24 maanden) en vervolgens ook nog eens een flinke tijd in de fles, voordat ‘ie verkocht wordt. We hebben later ook de crianza uit 2008 geprobeerd: die was vergelijkbaar, prima, maar naar onze mening nog niet helemaal uitgerijpt omdat de zuren en tannines de fruitigheid nog wat overstemden.

 [lees meer]

Voor iedereen die op vakantie gaat: Een hele fijne vakantie en vergeet niet je wijnontdekkingen tijdens je vakantie met ons te delen (info@wijnbloggers.nl of via de persoonlijke wijnnotitie), maar uiteraard kun je ook onze facebookpagina bezoeken of onze twitter (@wijnbloggers).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.