Wijnbloggers Champagne Top 5

champagne top 5

Een lekkere Top Champagne, die je graag wilt open trekken met Oud en Nieuw, is best wel lastig te vinden. Uiteraard wil je niet je hele portemonnee aan de kassa uitschudden en veel te veel te betalen voor de bekende merken. Natuurlijk zitten daar prima Champagnes tussen, maar het is veel leuker om in het weeshuis van de champagnes, die ene champagne, van het, op het oog wellicht, wat onbekende merk, uit te proberen. Er zijn namelijk meer onbekende namen dan bekende, dus keuze genoeg! Maar welke bubbels zijn de moeite waard om uit te proberen?  Om je een beetje te helpen hebben onze Wijnbloggers hun lijstjes met hun favoriete champagnes voor je klaar gemaakt. Dus laat je verassen. Hierbij onze Top 5 Champagne!

Top 5 Wijnbloggers Champagne Top 5

Champagne Top 5 Wijnblogger Theo Vrolijk

Champagne is voor Theo echt zijn passie. Met Brut & Bubbels heeft hij een club van champagnespecialisten die presentaties en proeverijen verzorgen. Ook verkopen zij champagnes die persoonlijk zijn geselecteerd in de Champagnestreek.

Top 5 Champagne

5. André Jacquart, Blanc de blancs 2005
Dit champagnehuis is (zeker in Nederland) redelijk onbekend. Op onze ontdekkingsreis hebben we dit huis per toeval ontdekt. Deze champagne is prachtig, heel verfijnd en delicaat. Mooi bij vis en zeker te drinken met goede vrienden op een speciaal moment. Onthoud dit huis!! Wordt een nieuwe (wereld)topper.
4. Gosset Celebris
Een mooie traditie wordt in dit huis in stand gehouden. Het huis bestaat al sinds 1584 en heeft een duurzame relatie met de boeren; een belangrijke reden om de kwaliteit te waarborgen. En dat proef je! Een krachtige champagne maar tegelijk verfijnd van smaken van fruit, amandelen. Dit maakt de Gosset zeer bijzonder.
3. Ruinart Rosé
Wat een aroma’s! Mooi fruit! Het oudste champagnehuis met de mooiste kelders. Maar ondanks dat, het is een geweldige champagne die je echt moet hebben geproefd.
2. Philipponnat Clos des Gosses
Ik heb hiervan zo genoten! Lekker fris, maar wel met body. Dit huis in Ay zal ik door deze champagne niet snel vergeten.
1. Veuve Clicquot, Grande Dame
Ik heb 2 keer de gelegenheid gekregen om deze schitterende, perfect uitgebalanceerde champagne mogen proeven. Mooie smaak van hoofdzakelijk pinot noir. Deze champagne heeft weliswaar een klassieke stijl, maar tot nu onovertroffen (tenminste wat mij betreft).

 

Guy Niziolek flesChampagne Top 5  Dimph Oerlemans 

Al vele jaren trekt Dimph (met familie) naar Frankrijk en neemt daar mooie champagnes van mee. In het begin ga je naar de bekende champagnes zoals Moët et Chandon. Mercier, Piper Heidsick.  Op basis tips van Franse vrienden ging ze van de gebaande paden af  en is ze gevallen voor de regio rondom Reims.

Uiteraard heeft ze veel geproefd en dan ga je het verschil proeven met de grote merken. De grote merken maken elk jaar dezelfde melange om altijd dezelfde smaak te hebben. Bij kleine producenten kan de oogst per jaar verschillen. Ze proberen wel een constante kwaliteit te waarborgen, maar hebben geen smaak samenstellers, zoals de grote huizen.

Top 5 Champagne

5. Telmont
Telmont in Damery is een grote speler in Damery. Deze importeert ook naar Nederland en België. Heeft diverse soorten champagne,  millesimes, de klassieken, het cuvee prestiges en een stille wijn. De Grands champagnes zijn gemaakt van Chardonnay, Pinot meunier en Pinot noir. De andere zijn 100% chardonnay. Dit is een klein gedeelte van de kelder van Telmont
4. Casters 
Bij Casters uit Damery, zijn we terecht gekomen omdat Guy Niziolek gesloten was. Wat we toen nog niet wisten en nu inmiddels wel, dat Guy voor de middag open is en na de middag op het land aan het werken is. Maar je wilt toch wel champagne mee naar huis nemen, dus daar aangebeld en deze smaakt ook fantastisch maar is qua prijs toch een stuk duurder. Champagne Casters – Grande Réserve Brut.  Een Champagne op basis van 100% Chardonnay
3. Varnier-Fannière uit Avize.
Bij Varnier-Fannière ben ik terecht gekomen via een collega. Deze maakt mooie champagne die als Grand Cru geclassificeerd zijn. De druiven zijn ook chardonnay, maar hebben wel verschillende jaargangen. Hier krijg je dus ook een melange van jaargangenDe prijzen liggen een stuk hoger, maar hier wordt ook rosé champagne gemaakt en ze hadden toentertijd iets van 5 verschillende soorten champagne.
2. Guy Niziolek uit Damery.
In heel mooie jaren maakt hij ook nog een prestige champagne. Deze is dan iets duurder. De prijs, kwaliteit verhouding van deze champagnes zijn goed en loont de moeite om eens bij die kleine boertjes te gaan kijken. Je kunt altijd proeven, dus je koopt geen kat in de zak
1. Guy Niziolek uit Damery. Dit is onze vaste champagneboer. Hij maakt een Blanc de Blanc van 100% chardonnay druiven.

 

Top 5 Ook Wijnbloggers Dick Kremers, Hinke de Jong en Jeroen van Mierlo blijven natuurlijk niet achter met hun Champagne Top 5

Dick Kremers is al jaren een wijnliefhebber en heeft niet voor niets een mooi webwinkel (sterwijnenthuis.nl) waar hij klanten kan laten proeven welke wijnen hij fantastisch vindt.

Hinke de Jong kwam door pure aantrekkingskracht in aanraking met de Champagne en daar ontmoette zij vele gepassioneerde champagneboeren. Deze passie heeft haar steeds verder gebracht. Met haar bedrijf Brouzje brengt ze het bruisend goud dichtbij! Hinke verkoopt champagne van uitsluitend kleine producenten.

Jeroen van Mierlo is een man met een missie en groot liefhebber van wijn. Om zijn missie ( Wijn toegankelijk maken voor iederen) te vervullend, geeft Jeroen met zijn bedrijf VINMierlo trainingen, workshops en wijnproeverijen om zijn passie voor en kennis over wijn te delen met andere liefhebbers. Jeroens motto is dan ook:  “het leven is te mooi om slechte wijn te drinken” . En daar kunnen wij ons ook wel in vinden…

Top 5 Champagne

Dick Cremers Hinke de Jong Jeroen van Mierlo
5. Billecart Salmon Brut Reserve Corbon Absolument Non dosé
Zo’n heerlijk pure champagne van de hoogste klasse!
Carlin Brut
4. Alaya Brut  Barbier Rosé Brut
Zomers zwijmelen met deze fantastische Rosé.
Piper Heidsieck Brut
3. Drappier Brut  Goulard Prestige Brut
Niet voor niets de Prestige, een pareltje! 
Charles Heidsieck Brut reserve
2. Bollinger Rose Brut
Logisch dat 007 gek op Bollinger is. 
Barbier Millésime 2004
Omdat het even heerlijk ontspannen drinken is met deze champagne en daar houd ik van. 
Alain Hugot Blanc des Blancs
1. Bollinger Special Brut cuve
Echt voor, tijdens of in een film.
Corbon Millésime 2002
Een absoluut top jaar, zeer fijn en voor de liefhebber. 
Louis Roederer Brut premier

 

Voor Oud en Nieuw zeggen wij van Wijnbloggers: PROOST!

nieuw jaar

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.