Wijnbloggers proeft: de wijnen van Paul Mas

Het leek ons heel erg leuk om eens wat aandacht te geven aan het prachtige wijnhuis Paul Mas. Ik denk dat velen er wel eens van gehoord hebben, maar vast niet precies weten waar het wijnhuis voor staat en welke wijnen ze produceren. Voor mij smaakt een wijn persoonlijk lekkerder (niet letterlijk maar figuurlijk) wanneer ik het verhaal achter de wijn ken en er een gevoel bij heb. Het is daarom hoogtijd dat het verhaal van Paul Mas ook eens verteld gaat worden. Mocht je nu absoluut geen tijd hebben maar wil je wel binnen een klein kwartier alles weten over Paul Mas dan kan je ook het filmpje hier boven bekijken. Aan iedereen is gedacht. 

 

Domaines Paul Mas

Domaines Paul Mas is het belangrijkste wijnlandgoed van Zuid Frankrijk. Vanaf 1892 is de Mas Familie actief met wijnverbouw, vanaf 2000 heeft Jean Claude Mas het stokje van zijn vader overgenomen en is hij eigenaar geworden van de Domaines. Hij beschikt over circa 86 hectare grond waarop zeer diverse druivensoorten worden verbouwd. Daarnaast werkt hij samen met andere wijnboeren uit de regio. Dit houdt in dat de beste druivensoorten uit de regio worden verzameld om de meest sublieme wijnen van de Languedoc op de markt te brengen. Dit fantastisch wijnbedrijf uit de Languedoc maakt verrassende wijnen met respect voor het milieu en het houdt daarbij oude tradities in stand. Wereldwijd zijn de wijnen zeer geliefd.

De filosofie is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Weetjes

11 verschillende domaines
40 gouden medailles gewonnen in 2015
58 landen drinken Paul Mas wijnen
600 hectare wijngaard 

De wijnen van Paul Mas

Vanwege de ligging van de wijngaarden kunnen er veel verschillende druivensoorten verbouwd worden. En van deze verschillende soorten druiven kunnen dan ook weer uiteenlopende wijnen worden gemaakt. Het wijnhuis maakt rode, witte, rosé en mousserende wijnen. Het aanbod is dus zeer divers. Wij hebben een paar mooie wijnen geproefd. De wijnen die wij geproefd hebben vertegenwoordigen een groot gedeelte van Paul Mas. We hebben een goede indruk kunnen krijgen van de wijnen. De volgende wijnen hebben we met plezier geproefd.

NaamPrijsMeer informatie
Paul Mas Classique Chardonnay6,95Paul Mas Chardonnay
Paul Mas Le Pinot Grigio8,75Paul Mas Le Pinot Grigio
Paul Mas Merlot6,95Paul Mas Merlot
Paul Mas Estate Viognier Réserve Single Vineyard Collection8,95Paul Mas Estate Viognier Réserve Single Vineyard Collection

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.