Wijnbloggers proeft: Simonsig Pinotage

Wines_3Yes yes yes, we hebben weer een heerlijke wijn mogen proeven. Het leven is zo slecht nog niet. Ditmaal een heerlijke Simonsig Pinotage van onze vrienden van Wijn van de Kaap. Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan eventjes verder en je weet straks alles over deze heerlijke fles wijn.

Wat staat er op het etiket?

Voordat we gaan proeven, kijken we natuurlijk eerst even op het etiket. Wat vertelt het etiket van deze Pinotage ons?

Wijnhuis Simonsig
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Druif Pinotage
Fles formaat 0.75
Alcoholpercentage 14.5 %

simonsig_pinotage_2Extra info: Pinotage is de trots van Zuid-Afrika. Deze Pinotage van Simonsig is houtvrij, wat ervoor zorgt dat de smaak van rood fruit alle ruimte krijgt. Hij heeft een donkerrode kleur en de geur van rode en blauwe bessen met een hint van kruiden.

Wijnhuis Simonsig

SIMONSIG is een pracht wijnbedrijf in Stellenbosch (Zuid-Afrika). Het uitzicht op de Simonsberg is er geweldig en was bij oprichting in 1953 de reden voor de familie Malan het nieuwe wijnbedrijf deze naam mee te geven. De voorvaderen van oprichter Frans Malan zijn als Franse Hugenoten vanuit de Provence naar Afrika gegaan, en nog steeds is het bedrijf eigendom van de gebroeders Malan. Ruim vijftig jaar later is het bedrijf een fenomeen zonder weerga. Een dynamische speler op de wereldniveau, maar ook een degelijk familie bedrijf met oog voor de locale kwaliteiten en verhoudingen. Simonsig is een bedrijf dat goed begrijpt dat je in de huidige wijnwereld alleen maar kunt opvallen met wijnen welke een perfecte prijs/kwaliteit hebben. Dit is dan ook een reden dat de wijnen telkens opvallen op wijnconcoursen en proeverijen. Onze Nederlandse wijnschrijver Hubrecht Duijker roemt Simonsig in zijn boek `Wijnnotities uit de nieuwe wereld` niet voor niets als een bedrijf welke voortreffelijke rode en witte wijnen maakt. (Bron: wijnuitafrika.nl)

Simonsig Pinotage; wat proeven we?

De wijn is goed te bewaren, na een jaar of 6 is de smaak nog complexer. Helaas, zo lang kon ik niet wachten met het openen van de fles. Jammer, maarja er moet natuurlijk geproefd worden. Ik vond het echt een heerlijke wijn. Ik ben sowieso wel fan van Zuid-Afrikaanse wijn. Ze bevallen me altijd goed. Niet te hoge tannines, ronde smaak. Niet te zwaar niet te licht. Goede balans tussen alles waar je van houdt. Ik vind pinotage (de druif die alleen in Zuid-Afrika groeit en een mix is van de Pinot Noir en de Cinsault oftewel Hermitage) een typerende smaak hebben. In het positieve dan hè!

Conclusie m.b.t. de Simonsig Pinotage

Goede balans tussen enerzijds zoetheid en droogheid. Beiden niet te riant aanwezig. Zeker de moeite waard om nog eens een fles aan te schaffen!

Waar kun je deze Pinotage kopen?

Deze wijn kun je onder andere kopen bij Wijn van de Kaap à € 11,95. Je vindt de wijn hier...

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.