Wijnbloggers proeft deel 4: Emil Bauer Cuvee Noir “At least be drunk”

at least i can be drunk

Tadaa Wijnbloggers proeft deel 4. Ja, we zijn goed bezig de laatste tijd. We proeven ons suf. Wederom een zeer aangename wijn met ook nog eens een geestig etiket. If you can’t be happy at least you can be drunk. Dit zijn de waarheden waar wij iets aan hebben natuurlijk. We proeven ditmaal de: Emil Bauer Cuvee Noir “At least be drunk”.

Achtergrondinformatie

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2014’  bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is. Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire ‘Just Riesling’-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.

Wijnspecificaties

Kleur Rood
Bouquet Geroosterde en fruitige tonen
Smaak Pittige fruitsmaken, aangevuld met een vleugje vanille
Temperatuur 14-16 graden
Serveersuggestie Rundvlees, lam, wild

Wat vond ik van de wijn?

Hebben jullie even stilgestaan bij de leuke vormgeving van de fles en het etiket? Voor een pinot noir is dit geen gebruikelijke fles. De fles is namelijk lang en dun. Leuk. Eens een keer wat wat anders. Nu terug naar de wijn. Het is een hele aromavolle doch toegankelijke wijn. Niet zwaar maar lekker fruitig en door dat vleugje vanille complex.

Benieuwd naar deze wijn? Kijk dan eens op: www.jacobus-toet.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.