Wijnbloggers proeft deel 3: Rapaura Springs – Sauvignon Blanc

Rapaura Springs – Sauvignon Blanc

Het is weer zo ver: Wijnbloggers proeft deel numero 3. Ditmaal nemen we de Rapaura Springs – Sauvignon Blanc onder de loep. Een ogenschijnlijk goede sauvignon blanc. We namen de proef op de som. Lees hier onze ervaringen.

Achtergrondinformatie

Familiebedrijf Rapaura Springs is opgericht in 2005 en behoort tot de top 10 grootste wijnhuizen in Marlborough. Puurheid en zuiverheid is waar Rapaura Springs voor staat. Zo is het water wat gebruikt wordt voor de wijnstokken afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. Er is binnen het Nieuw-Zeelandse wijnhuis veel aandacht voor detail en de makers streven ernaar de meest uitzonderlijke, zuivere en pure wijnen te maken.

“De Rapaura Springs. Bron van een sappig-grassige, lekker stevige Sauvignon Blanc. Pepertje en pit op de afdronk.  Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2016, beoordeeld met een 8,5

“Superieur in zijn soort is de Rapaura Springs Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw-Zeelands grootste wijnregio, Marlborough. Behalve loepzuiver smaakt-ie opwekkend fris en niet te licht, met een aroma waarin grassigheid, buxus en groen fruit aangenaam samengaan. Producent Spring Creek Vintners gebruikt voor het merk Rapaura Springs druiven van 54 kleine percelen, verdeeld over twintig verschillende wijngaarden waarvan vier in eigen bezit. Ultieme viswijn”, Hubrecht Duijker, 1 oktober 2015.

Wijnspecificaties

Kleur Lichtgeel
Bouquet Aroma’s van rijpe perzik, witte nectarine en passievruchten tezamen met kruiden en citrus
Smaak Fruitige en verleidelijke smaak van tropisch fruit en citrus met een verfrissende afdronk
Serveersuggestie Vis en Caesar Salade

 

Wat vond ik van de wijn?

Het fruitige, tropische fruit was op en top aanwezig in deze wijn. Een vleugje citrus en heerlijke frisheid prikkelen mijn zintuigen op een aangename manier. Een echte wijn die je en heerlijk kan combineren met een hapje eten maar ook met goed gezelschap en een goed gesprek kan nuttigen. Ik zou zeggen, probeer het eens uit!

Benieuwd naar deze wijn? Kijk dan eens op: www.jacobus-toet.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.