Wijnbloggers proeft deel 2: Rapaura Springs – Pinot Noir

PN
Vandaag de dag is het tijd voor deel 2 van mijn proefavontuur. Ditmaal de Rapaura Springs – Pinot Noir. Ja mensen ik heb toch wel een zwak voor Pinot Noir en dan met name de Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland vind ik heerlijk. Niet te zwaar en geschikt voor vrijwel ieder moment. Oké laten we netjes rond 17:00 beginnen. Al is het altijd wel ergens ter wereld 17:00.

Achtergrondinformatie

Familiebedrijf Rapaura Springs is opgericht in 2005 en behoort tot de top 10 grootste wijnhuizen in Marlborough. Puurheid en zuiverheid is waar Rapaura Springs voor staat. Zo is het water wat gebruikt wordt voor de wijnstokken afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. Er is binnen het Nieuw-Zeelandse wijnhuis veel aandacht voor detail en de makers streven ernaar de meest uitzonderlijke, zuivere en pure wijnen te maken.

Wijnspecificaties

Kleur Diep kersenrood
Bouquet Complexe geuren van zwart fruit, leer, tabak en gedroogde kruiden
Smaak Rijke fruitige smaak met een zijdezachte afwerking
Serveersuggestie Rood- en witvlees gerechten, tomatenpasta’s

Wat vond ik van de wijn?

Ik heb het al een beetje verklapt. Ik ben een Pinot Noir liefhebber en mocht het nou ook nog eens een Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland zijn. Ik ben blij. Ik heb mijn vriendinnen ook aangestoken met het Pinot Noir virus en zijn waren ook te spreken over deze wijn. De krachtige aroma’s en smaken zijn niet té, maar net genoeg om te spreken van een bijzonder goede Pinot Noir. Rood fruit is uiteraard aanwezig. Qua aroma’s herkende ik inderdaad een vleugje tabak. Doet me altijd denken aan mijn opa toen hij vroeger nog zware sigaretten rookte. Nostalgie. Al met al echt een aanrader.

Benieuwd naar deze wijn? Kijk dan eens op: www.jacobus-toet.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.