Wijnbloggers bezoekt Amsterdam Wijn

Adam wijn 1Een goed glas wijn, goed gezelschap en een goede sfeer. Ingrediënten voor een heugelijke avond. En mocht ik deze opsomming van succesfactoren voor een leuke avond nou eens afgelopen zaterdag hebben gevonden op Amsterdam Wijn! Oké ik lieg een klein beetje, het goede gezelschap heb ik deels zelf meegenomen (niets ten aanzien van de rest van de gasten, ik bedoel die waren ook erg aardig). Maar de goede wijn, en de prachtige sfeervolle locatie hebben ervoor gezorgd dat ik mijn zaterdag avond goed besteed heb. En uh nee, hier eindigde de avond niet. Maar ergens in een kroeg in Amsterdam. Maar een goed begin is wel het halve werk, dus dat moet ik dan wel weer benadrukken. Adam wijn 2

Wat is Amsterdam Wijn?

Amsterdam Wijn is een wijnfestival dat afgelopen zaterdag heeft plaatsgevonden in de Koepelkerk in Amsterdam. Het concept is simpel: het proeven wan een selectie zeer uitgebreide exclusief geselecteerde kwaliteitswijnen. Je kennis en smaak verbreden en in contact komen met importeurs mits daar behoefte aan is. Wauw die Koepelkerk! Wat heeft het drukke en volle Amsterdam toch veel verborgen grote ruimtes te midden van de drukte.

Wordt er gedronken dan moet daar eigenlijk ook bij worden gegeten. Overal is aan gedacht. Bij binnenkomst stonden de verse oesters al klaar. Dan ben je bij mij aan het juiste adres, ik ben om. Een oester in mijn ene hand en een glas Riesling in de andere. Niet slecht toch? Naast oesters waren er ook kaasplankjes, risotto met truffel en koude & warme canapés te verkrijgen.

Wat was er te doen op Amsterdam Wijn?

Wijn drinken. punt. Er kon geproefd worden en worden gekozen uit een zeer breed assortiment. Alle importeurs waren zelf ook aanwezig dus een mooi gesprek over een bepaalde wijn was zo gemaakt. Naast het proeven van wijn was het ook mogelijk om een complete audiovisuele belevenis mee te maken georganiseerd door Niek Beute. Met zijn concept: Liquid Art. Zelf omschrijft hij het zo:

Wijn. Een liquid art. In zoveel soorten, maten, geuren, kleuren… We drinken het in grote mate, genieten er de ene keer (nog) meer van dan de andere. Maar waar je misschien niet altijd bij stil staat; in wijn kun je jezelf ontmoeten. Wat roert je, wat kom je tegen? Welke herinnering of welke emotie roept het bij je op? Wijn is een gebotteld gedicht. Een kunstvorm.

Als we de kunst van wijn nu eens heel anders bekijken? Liquid Art gaat over het tonen alle facetten van een van de grootste (en oudste!) kunstvormen ter wereld; wijn, wijn, wijn! Bij Liquid Art drink je wijn niet, daar belééf je wijn.

“Stel je eens voor dat je een platform hebt, waarop we wijnen naar een hoger plan tillen, zonder dat het hoogdrempelig wordt. Een platform waar we evenementen organiseren, rondreizende tentoonstellingen kunnen aanbieden, masterclasses geven. Zodat we het bijzondere verhaal van iedere fles kunnen laten beléven, voor iedereen die nieuwsgierig is. Ik nodig iedereen van harte uit Liquid Art te komen bezoeken en met mij in de wereld van wijn te stappen zoals je dat nog nooit gedaan hebt.”

Voor meer info ga je naar www.liquid-art.nl Of Ga naar de online presentatie 

Daar zaten we dan hoor giechelend met een koptelefoon te luisteren naar de mooie stem van Niek. Het verhaal achter de wijn kwam tot leven en je smaakbeleving was intenser naar mijn mening. Super leuk concept en top om meegemaakt te hebben. Zeker een van de hoogtepuntjes van de avond.

Adam wijn 4

Wat vond ik van Amsterdam Wijn?

Ik heb een heerlijke avond gehad en heb mijn vriendinnen ook een kijkje kunnen geven in de wijnwereld. Die waren daar natuurlijk wel van gecharmeerd, en van de oesters. De locatie was indrukwekkend, de wijnen waren heerlijk en de organisatie liep gesmeerd. Ik hoop dat iedereen baalt dat hij of zij er niet bij was en volgend jaar zeker aanwezig is. Amsterdam Wijn bedankt voor een top avond!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.