Wijnbeurs Découvertes en Vallée du Rhône

wijnbeurs 2

8e editie wijnbeurs Découvertes en Vallée du Rhône 2015

De Découvertes en Vallée du Rhône is de belangrijkste wijnbeurs in de Vallée du Rhône. Gedurende 4 dagen zijn alle 24 Rhône appellaties vertegenwoordigd. Van 2 tot en met 5 maart 2015 presenteren bijna 620 exposanten hier hun wijnen.

Deze tweejaarlijkse wijnbeurs wordt georganiseerd door Inter Rhône en trekt rond de 2.000 slijters, sommeliers, importeurs, handelaren, vertegenwoordigers, journalisten, restaurateurs en hoteliers uit Frankrijk en andere landen. In totaal vertegenwoordigen de bezoekers meer dan 25 landen!

Wijnbeurs:  Kaart Rhone DVR 2015Wijnbeurs noviteiten 2015

Ontdek het oogstjaar 2014

Voorpremière van de laatste cijfers omtrent de Vallée du Rhône

Een geheel vernieuwde opzet van de beurslocaties in Avignon: de proeverijen vinden plaats in opvallende culturele en mythische locaties in de binnenstad. Bezoekers kunnen zo ook het erfgoed van Avignon ontdekken (waaronder het Pausenpaleis, Espace Jeanne Laurent, de Rouge-Gorge, het Petit-Louvre en het stadhuis).

De wijnbeurs in het kort…

  • 620 exposanten
  • bijna 2.000 verwachte bezoekers
  • 4.000 te proeven wijnen
  • bezoekers uit 25 landen
  • 40% bezoekers van buiten Frankrijk
  • rond 7.400 overnachtingen in hotels in de regio

Aanmelden voor deze wijnbeurs is reeds mogelijk via de website (vooral voor profs)

wijnbeurs 3 wijngaarden

Over Vallée du Rhône ( Rhônedal)

Gelegen in het zuidoosten van Frankrijk is het Rhôneda één van de oudste wijnstreken die Frankrijk kent. Zo’n 600 jaar voor Christus waren het de Grieken die hier in deze streek al aan wijnbouw deden. Deze wijnstreek, die lang en smal langs de oevers van de Rhône loopt, is zo’n  200 kilometer lang. Dit betekent een verscheidenheid aan wijn. Zowel qua smaak, qua kleur als qua productiemethode.

Dit wijngebied loopt van Vienne in het noorden en de Middellandse zee in het zuiden en er worden twee delen onderscheiden: het noordelijk en het zuidelijk Rhônegebied. Het noordelijk deel strekt zich uit van Vienne tot net voorbij Valence. De wijngaarden in dit noordelijk deel bevinden zich voornamelijk op de westelijke oever van de Rhône met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het zuidelijke gedeelte strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. De Côtes du Rhône omvat 25 gemeenten in 6 departementen: Loire, Rhône, Ardèche, Drôme,Vaucluse en Gard. In het zuiden wordt overigens de meeste wijn geproduceerd, zo’n 80 procent van de totale wijnproductie in de Rhônevallei. Met name rode wijn wordt hier gemaakt. Maar ook de rosé uit deze streek is populair.

Door de lengte van het gebied is er een diversiteit aan wijnen. Dit komt door de verschillen in klimaat en bodem, die dit gebied door de lengte, die dit gebied heeft. In het noorden vind je veelal een granieten ondergrond en een gematigd landklimaat, terwijl in het zuiden meer klei- en zandbodems te vinden zijn én een mediterraan klimaat.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.