Wijn WK Voetbal 2014 bekend

Wijn WK 2014 bekendDeze week is op Prowein bekend gemaakt dat de wijnen van Lidio Carraro, een Braziliaans familiebedrijf met wijngaarden in het zuiden van Brazilië, de wijnen van het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 zullen worden.

De eerste wijn, van de serie ‘Faces’, zal in mei gelanceerd worden. Deze Faces-serie vallen, zal worden geschonken tijden de door de FIFA georganiseerde evenementen in de aanloop naar en tijdens het WK 2014. De flessen van deze serie krijgen allemaal een officiële FIFA-zegel.

Het is niet het eerste grote sportevenement dat Lidio Carraro voorziet van hun wijnen. Al eerder verzorgde Lidio Carraro ook de wijnen tijden de Pan-Amerikaanse Spelen in 2007. Maar het WK 2014 is natuurlijk wel een stukje groter. Om er voor te zorgen dat er genoeg geschonken en gedronken kan worden tijdens, en voor, het WK 2014, zal Lidio Carraro haar productie verdubbelen en de distributie uitbreiden.

De wijn, die in mei gelanceerd gaat worden, is rood en later dit jaar zullen er ook nog een witte en een rosé worden gelanceerd.

Lidio Carraro gaardenWijnhuis Lidio Carraro

Lidio Carraro is een vrij jong wijnhuis dat in 1998 is opgericht, maar al 4 generaties lang druiven teelt. De eerste oogst was is 2002, maar er wordt dan nog geen wijn geproduceerd. Ook in 2003 kreeg het wijnhuis nog geen toestemming om wijn te produceren. De druif was wel goed, maar voldeed nog niet aan de kwaliteitseisen om het niveau te verhogen, volgens Marketing Director Patricia Carraro.

In 2004 wordt dan de eerste wijn gelanceerd. Ze maakten daar zoveel indruk mee dat ze meteen tot de topwijnen van het segment behoorde. In 2006 wordt dan Lidio Carraro Boutique Winery opgericht, speciaal voor mousserende wijnen.

Lidio Carraro produceert verschillende wijnen. Van Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Tannat, Pinot Noir, Chardonnay tot mousserende wijnen.

De eerste productie was 40.000 flessen per jaar, maar er wordt naar gestreefd om dit te verhogen naar 120.000 per jaar. (En nu met WK voor de deur, zal dat nog veel sneller worden bereikt).

Lidio Carraro beschikt over een totale oppervlakte van 200 hectare grond, maar waar nu nog slechts 30 hectare van wordt gebruikt voor de beplanting van commerciële wijngaarden. Het doel is om dit te komende jaren uit te breiden naar 150 hectare.

wk gaarden braziliëDe wijngaarden zijn gelegen in 2 bevoorrechte regio’s in het zuiden van Brazilië: de vallei van de wijngaarden in Bento Goncalves en Land Crossroads Zuid-Zuid-Oost in Serra do Rio Grande do Sul. Dit heeft bijgedragen aan het concept en ontwikkeling van een nieuwe identiteit voor Braziliaanse wijn De SulBrasil. De bodem bestaat uit basalt (zand-klei) en heeft een goede vochtregulering en een gemiddelde luchttemperatuur van 17,2 graden

De Lidio Carraro is een pionier als het gaat om oenologische wijnbouw en geïntegreerd beheer. Ze hebben gezocht naar een eigen identiteit en hebben dat gevonden door respect te hebben voor de druif en het terroir van herkomst. Men is begonnen met een zorgvuldige studie van klonen en het in kaart brengen van de bodem, strikte productiecontrole en geen gebruik te maken van hout. Op deze manier maken ze wijnen die rijk zijn aan complexiteit, structuur en balans.

Lidio Carraro is nog volop bezig met onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technieken waar ze veel waardering voor krijgen. Bij het maken van hun wijnen wordt geen hout gebruikt en de druiven worden met de hand geoogst.

Bron: Decanter, Lidio Carraro

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.