Wereldsterren en hun liefde voor wijn – Madonna

Wereldsterren en hun liefde voor wijnAfgelopen zaterdag startten wij hier op Wijnbloggers met een reeks van artikelen over Wereldsterren en hun liefde voor wijn. In het eerste artikel was het de beurt aan Dan Aykroyd die via Patrón, een Tequilla-soort, in de wijn belandde, het bezit verkreeg van 4 wijngaarden én een eigen lijn (Dan Aykroyd Discovery Series.).

Vandaag is het de beurt aan een andere grote wereldster. Een ster die mijn jeugd domineerden. Wat vonden wij, als jonge meisjes, haar toch ontzettend geweldig, stoer en de vrouw die volgens Guiness World Records meer dan 200 miljoen platen heeft verkocht en is daarmee de bestverkopende vrouwelijke artiest aller tijden. Deze Queen of Pop heeft ook iets met wijn…

Madonna & Wijn

Madonna associeer je niet zo zeer met wijn. Eerder met kokosmelk, geitenmelk, hardlopen, yoga en macrobiotische diëten. Een levenswijze in ieder geval die leidt tot een vrouw van bijna 55 – je zou het niet zeggen – met een ongelofelijke fitheid en conditie. Toch is er wel degelijk een link tussen Madonna en wijn. Niet zozeer als groot wijnliefhebber, maar wel via haar vader en haar wijnlijn.

Ciccone Papa Ciccone’s wijngaard

In 1994, als Silvio ‘Tony’ Ciccone, de vader van Madonna met pensioen gaat, koopt hij in de Amerikaanse staat Michigan een verwaarloosde wijngaard. In 2000 komt zijn eerste wijn, een chardonnay op de markt. Vader Ciccone noemt de wijn niet naar zijn dochter, omdat hij niet wil verdienen aan de naam en faam van zijn dochter. Daarbij moet ook gezegd worden dat de verhouding tussen Madonna en haar vader niet als echt heel hartelijk bekend staat. Toch redt zij haar vader en diens handel in 2004 van de ondergang. In 2004 pompt Madonna 750.000 euro in de handel van haar vader, omdat deze failliet dreigde te gaan, en hiermee wordt Madonna hoofdaandeelhouder in het bedrijf van haar vader.

Het verhaal gaat dat het vooral aan Guy Ritchie, Madonna is dan nog met hem getrouwd, te danken is dat Madonna haar vader dit geld schenkt en de wijnhandel red. Ritchie, die elke kerst lekkere flesjes uit de kelder van zijn schoonvader kreeg, zag de handel van zijn schoonvader liever niet verloren gaan.

Madonna's Confessions Madonna’s wijn

In 2006 werd er een gelimiteerde collectie van Madonna-wijnen uitgegeven. Deze collectie Confessions refereerde naar Madonna’s Confessions on the dance floor-cd die toen net was uitgegeven. Naast 3 normale wijnen (pinot grigio, barbera en cabernet sauvignon), werd er ook een alcoholvrij variant in de collectie opgenomen.

Deze gelimiteerde collectie werd voor ongeveer 90,00 dollar per fles verkocht. Voor 90 dollar had je dan een fles gelimiteerde Madonna-wijn en ook een geëtst schilderijtje van Madonna op de fles. Na de gelimiteerde collectie is er nog een hele reeks aan wijnen uitgebracht. Deze waren goedkoper en makkelijker te verkrijgen toen. Nu zijn ze (bijna) niet meer te vinden.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.