Wereldsterren en hun liefde voor wijn

Wereldsterren en hun liefde voor wijnDe afgelopen week kwamen er al wat artikelen voorbij van wereldsterren die een grote liefde hebben voor wijn. Lady Gaga die zich, na haar zangcarrière, wil toeleggen op wijn, Hollywoodpaar Brad Pitt en Angelina Jolie die volgende maand, in samenwerking met de familie Perrin, hun eerste biologische Miraval van hun Franse Chateau lanceren, om er maar eens een paar op te noemen.

Reden voor ons bij Wijnbloggers om eens in de wereld van Hollywood & Wine te duiken en uit te zoeken welke wereldsterren er nu iets met wijn hebben en wat ze daar nu eigenlijk precies mee hebben.

Overigens bleek uit een van het Amerika research Center Nielsen dat wereldsterren een grote invloed uitoefenen op wijn. Althans op de verkoop ervan dan. Zodra er een naam of een foto van een (wereld)ster op de fles staat, stijgen de verkopen van deze wijnen sterk.

Wereldsterrensterren en de wijnliefde

In een reeks artikelen zullen we de komende tijd over wereld, maar dan ook wereldberoemde sterren en hun wijnliefde schrijven. Vandaag de eerste van de Wereldsterren die iets met wijn hebben: Dan Aykroyd.

dan aykroydDan Aykroyd & Wijn – van filmster tot wijnmaker

Wie kent Dan Aykroyd niet als lid van het Ghostbusters-team of als Elwood Blues, één van de Blues Brothers? Deze Canadese acteur, zanger, schrijver en comedian ontdekt zijn liefde voor wijn door toedoen van gitaarlegende Steve Cropper, die hem tijdens een etentje bij Cropper thuis liet kennismaken met kwaliteitswijnen en daarna ook Dan’s horizon bleef verbreiden door hem kennis te laten maken met de Grand Cru Bordeauxwijnen, daarna is Dan wijnliefhebbers hart alleen nog maar harder en harder gaan kloppen. Hij dronk, verzamelde en genoot!

Als Dan Aykroyd in 2005 Patrón, Tequila, naar Canada wil importeren, stuit hij op verschillende problemen waardoor hij contact opneemt met Diamond Estates Wine & Spirits, een grote wijn- en sterke drankenproducent in Canada, en samen gaan ze de Tequila importeren en Dan wil meer. Dus één van bazen van stelt hem voor om een hele nieuwe lijn van wijnen te geen ontwikkelen en op te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Dan Aykroyd koopt zich in het bedrijf, wordt daardoor mede-eigenaar van 4 wijngaarden ( EastDell EstatesLakeview Cellars Estate WineryBirchwood Estate Wines and Thomas & Vaughan Vintners) en krijgt zijn eigen wijnlijn: de Dan Aykroyd Discovery Series.

an Aykroyd Discovery SeriesIn 2007 is in het hart van het Canadese district Niagara Peninsula (voor ruim 12 miljoen dollar) een wijngaard gebouwd, die Dan Aykroyds naam draagt: Dan Aykroyd Winery.

Dan Aykroyd zit niet met zijn armen over elkaar, is niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken en bemoeit zich ook echt met de wijnmakerij. Dan Aykroyd is geen wereldster die zijn naam op een etiket laat zetten en er dan nooit meer naar omkijkt, zoals sommige andere sterren wel doen.

De Dan Aykroyd Discovery Series  zijn in verschillende soorten en maten geproduceerd. Zo zijn er in deze lijn uit een Chardonnay, Cabernet Franc Icewine, Cabernet Merlot, Cabernet Shiraz, Sauvignon Blanc etc. uitgebracht. De verschillende flessen worden in het algemeen goed beoordeeld op verschillende review sites en hebben ook meerdere medailles gewonnen. De wijnen van Dan Aykroyd zijn alleen nog in Canada en de Verenigde Staten te verkijgen, in Europa helaas nog niet.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.