Wijn vs Bier – De caloriebattle

wijn-bierDe decembermaand komt er weer aan. De maand bij uitstek waarin het allemaal draait om eten, wijn, borrelen, uitgebreide kerstdiners, champagne en oliebollen met als gevolg dat daarna vaak de kleding allemaal net iets strakker zit dan anders en je afvallen weer toevoegt aan het rijtje goede voornemens voor het komende jaar.

Daar ben je overigens  niet de enige in. Uit een wereldwijd onderzoek in 2011 onder meer dan 300.000 wereldburgers is gebleken dat ‘Afvallen en meer bewegen’ op nummer 1 staat als het gaat om goede voornemens voor het nieuwe jaar. (Om het even af te maken, de overige goede voornemens uit de top 10: 2. Spaarzamer met geld omgaan, 3. Schulden afbetalen, 4. Meer tijd besteden aan familie en vrienden, 5. Een partner vinden, 6. Stoppen met roken, 7. Beter werk vinden, 8. Iets nieuws leren, 9. Vrijwilligerswerk doen en vaker anderen helpen, 10. Beter met mijn tijd leren omgaan. Niet echt verrassend, toch?)

Wijn en calorieën

December is dus een maand vol met calorieën en dat maakt mij wel nieuwsgierig naar het aantal calorieën in wijn. Even googlen levert het volgende lijstje op:

  • Droge witte: 67 kcal per 100 ml (= standaardglas)
  • Droge rose: 66 kcal per 100 ml
  • Droge rode: 82 kcal per 100 ml
  • Zoete : 96 kcal per 100 ml
  • Zoete, versterkte wijn als port: 150 kcal per 100 ml

Nu kan het aantal calorieën in wijn ook nogal verschillen. Niet elke rode wijn is 82 kcal. Het hangt erg van de soort af. Maar kijkend naar de onderstaande infographic zit er in een fles wijn in ieder geval nog altijd minder calorieën dan in een six-pack bier.

Infographic: Wijn vs Bier – De caloriebattle

Wijn vs Bier - De caloriebattle

Bron: WineFolly
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.