Wijn voor Dummies start met Dummies proefpakketten

Wie kent niet Wijn voor dummies? Zo is er ook naast wijn voor dummies, een wiskunde voor dummies, een relaties voor dummies, etc… Wij van wijnbloggers zijn al jaren onder de indruk van deze voor dummies serie boeken. Waarom? Eigenlijk omdat ze zo goed en makkelijk leesbaar zijn. Je hoef geen intellectueel te zijn om ze te begrijpen. Verder zitten de boekje vol met wetenswaardigheden en tips.
Wines en dummies

Wijn voor Dummies USA

In de USA is dummies een stap verder gegaan in de serie Wijn voor dummies. Naast de bekende boekjes kun je daar nu ook wijnproefpakkten bestellen. Maw Wijn voor dummies gaat in Wijn en dan bedoelen we de “echte” flessen. Sinds het verschijnen van Wijn voor dummies in 1995 zijn er meer dan een miljoen van deze zelfhulp boekjes over wijn verkocht. De consument heeft dus duidelijk behoefte aan educatie maar wil ook veel zelf uitzoeken, zonder het geneuzel met een docent of andere klasgenoten. De bedenkers van Wijn voor dummies voelde schijnbaar goed aan dat er een groet groep is die behoefte heeft aan informatie over wijn zonder direct een cursus of studie te moeten volgen.  Wij van wijnbloggers hebben natuurlijk ook het boekje Wijn voor dummies in de boekenkast staan en zijn onder de indruk. Uiteraard zou je soms wat dieper op bepaalde wijn zaken willen in gaan maar het is een prima boekje. Alles wat relevant is mbt wijn wordt er eigenlijk in behandelt en er is een duidelijke lijn in het verhaal. Qua niveau moet je denken aan Swen 1.

Wijn voor Dummies:-)

In de USA kun je dus naast het boekje een mooi proefpakket verkrijgen (met glas). Een prima idee, zeker als je weet dt de wijnen aansluiten op de stof die in het boek wordt beschreven. Theorie en praktijk vullen elkaar dus prima aan in het proefpakket. In het proefpakket zitten een chardonnay, cabernet sauvignon, een pinot grigio en een chianti. Een prima keuze qua smaak en voldoende voor de beginner, …eh dummie. Wij van wijnbloggers zijn daar enthousiast over en hopen dat eea ook snel in Nederland te verkrijgen is. De wijnproefpakketten hebben een educatief karakter en zijn een interessante aanvulling op het succes van Wijn voor dummies. Wijn voor dummies is bedoeld voor gewone consument die af en toe wijn drinkt en daar meer van wilt weten. Veel of weinig ervaring maakt niet uit en dat is dan ook de kracht van het boek en de proefpakketten.
De wijnen zijn momenteel beschikbaar in 15 staten (Maryland, Florida, Indiana, New Jersey, New York, Alabama, Colorado, Delaware, Kentucky, Mississippi, Ohio, Pennsylvania, South Dakota, West Virginia en Wyoming). Verder heeft men plannen om de distributie verdubbelen en uit te breiden. Ik hoop dat ze snel maar Nederland komen om “jan de Hollander” aan de wijn te krijgen. Wellicht een idee voor de supermarkten??
Bron:http://www.dailymail.co.uk
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.