Het Gouden Glas heeft de wijn voor de feestdagen!

Utrecht Wijnstad - Beste wijn voor de Feestdagen

Afgelopen maandagavond is voor het eerst in Utrecht de beste wijn voor de feestdagen verkozen tijdens de Utrechtse Feestdagen Wijn verkiezing 2013. Deze Utrechtse wijn verkiezing werd georganiseerd op initiatief van Utrechtwijnstad.nl in samenwerking met het bekende Utrechtse Wijncafé Lefebvre.

Utrechtse Feestdagen wijn verkiezing

Voor de  Utrechtse Feestdagen wijn verkiezing 2013 zijn er door 10 Utrechtse wijnwinkels 11 wijnen ingezonden. Natuurlijk hebben deze wijnwinkels hun lekkerste of mooiste wijn die ze in hun winkel hebben staan voor de feestdagen, ingezonden om zo kans te maken op de titel Beste Wijn voor de Feestdagen 2013.

Om mee te kunnen dingen naar de prijs mogen de ingestuurde wijnen niet duurder zijn dan 15 euro (winkelprijs) en moeten de wijnen “feestelijk” zijn. Wat een feestelijke wijn is, mag de winkelier zelf naar eigen inzicht bepalen.

De wijnwinkels die hun wijnen tijdens de Utrechtse Feestdagen wijn verkiezing 2013 hebben ingezonden zijn:

Wie o wie heeft de Beste wijn voor de Feestdagen?

Afgelopen maandag trad een proefpanel, bestaande uit diverse wijnprofessionals en enthousiaste wijnliefhebbers, aan om de ingezonden wijnen blind proeven en beoordelen. Dit proefpanel kreeg als opdracht mee te beoordelen welke wijn zij het lekkerst vonden en zij ook aan minder “geoefende”wijndrinkers zouden aanraden als wijn voor de komende feestdagen.

Door het proefpanel werd de Poggio Le Volpi Tator Primitivo 2010 uitgeroepen als de Beste wijn voor de Feestdagen. De wijn was ingezonden door Wijnboetiek Het Gouden Glas. Op een gedeelde tweede plaats eindigden de Monteabellon 14 Meses en Barrica 2010 van Wijnkoperij Henri Bloem Utrecht en Domaine L’ostal Cazes Eclipse 2011  van Wijnhandel van Berkel en op nummer 3 de Becker Landgraff Gau-Odenheimer J2 2011 van Kwestie van Smaak.

Wil je meer lezen over de blind proeverij, kijk dan hier voor een impressie…

Beste wijn voor de feestdagen  - Primitivo TatorRode wijn Poggio Le Volpi Tator Primitivo 2010

De winnende rode wijn Poggio Le Volpi Tator Primotivo 2010 is afkomstig van het wijnhuis Poggio Le Volpi. Dit wijnhuis van Mario Mergè begon in de jaren ’20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Vader Mario bracht zijn kennis over op zoon Armando, die vervolgens zijn kennis ook weer doorgaf aan zoon Felice, wat er toe leidde dat in de jaren ’90 het wijnhuis Poggio Le Volpi werd opgericht.

De rode wijn Poggio le Volpi Tator wordt omschreven als een wijn met aroma’s en smaken van rood fruit, waarbij duidelijk ook de smaken en aroma’s van kaneel, gedroogde vijgen en amandelen naar voren komt. Een echte winters wijntje dus. Wij van Wijnbloggers hebben deze wijn nog niet geproefd, maar dat gaan we zeker doen als we de wijn nog kunnen krijgen, want deze winnende wijn is bij Wijnboetiek Het Gouden Glas beperkt te verkrijgen.

Leuk om te vertellen over deze wijn is dat Tator een eeuwenoude god uit het zuidoosten van Italië is. De handen op het etiket zijn de handen van de wijnmaker en in Italië heeft deze wijn 95 punten (van de maximaal 100) gekregen van Luca Maroni, wijnjournalist en auteur van de meest uitgebreide en beste wijngidsen over Italiaanse wijnen.

Deze rode wijn, à € 15,50, is te verkrijgen bij:

Wijnboetiek Het Gouden Glas
Poortstaat 100
3572 HN Utrecht
hetgoudenglas.nl

Bron: Utrechtwijnstad.nl & Poggio Le Volpi

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.