Wijn video – Het grote wijn avontuur van Oz & James

wijn video - oz jamesWijn en Britse humor zijn twee ingrediënten waar ik wel van houd, en YouTube. En daarin ben ik niet alleen. YouTube is uitgegroeid tot de één na grootste zoekmachine ter wereld. Google is nog steeds nummer 1, maar YouTube is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Elke seconde wordt er één uur aan video’s geüpload, elke minuut 72 uur. Maandelijks heeft YouTube een miljard bezoekers, die samen meer dan 4 miljard uur aan video bekijken en de onderwerpen die je er vindt zijn talloos. Ook op het gebied van wijn vind je er enorm veel video’s met onderwerpen als hoe je wijn moet proeven, video’s van wijngaarden, documentaires, hoe je een fles wijn moet openen (met schoen, zwaard of andere alternatieven als je niet zo 1,2,3 een kurkentrekker in de buurt hebt) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Toen ik gisteravond weer even op YouTube aan het kijken was voor wat leuke video’s, kwam ik de video’s van Oz Clark, een Britse wijnschrijver en James May (de presentator van Top Gear) tegen, een serie die ik een aantal jaren geleden met heel veel plezier heb gevolgd, maar waar ik niet zo veel meer van weet. Tijd voor herhaling… 🙂 De komende weken zul je de verschillende video’s van Oz en James dan ook regelmatig hier aantreffen, omdat ze gewoon ontzettend leuk zijn.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan bij brengen. Een uitdagende taak.

Oz and James’s Big Wine Adventure is een serie over wijn, het drinken en het produceren ervan en over de beroemde chateaus. Een serie met veel humor en de dynamiek tussen beide heren is geweldig. In deze eerste aflevering gaan de heren op weg naar Frankrijk, leert James (onwillig) de eerste beginselen van het proeven, rijden ze in deze eerste aflevering in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 door de Bordeaux en brengen ze een bezoek aan   Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande.

Video Het grote Franse avontuur van Oz en James

http://www.youtube.com/watch?v=vEXSQ2fV9Pk&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere leuke en interessante video’s over wijn

Wijnbouw Australië (3)
Wijnbouw Australië (2)
 De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)
 De Wijnindustrie (3)
Spaanse wijn, een stille revolutie  
Spaanse wijn, een stille revolutie – deel 2

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.