Wijn video Het grote avontuur van Oz & James (5-1)

wijn video - oz jamesHet Grote Wijn avontuur van Oz Clark, een Britse wijnschrijver en James May, de presentator van Top Gear in Frankrijk nadert zijn einde. In de laatste aflevering, die opgesplitst is in twee delen en die we vandaag en morgen op Wijnbloggers laten zien, gaan de heren met hun Jaguar XJ-S convertible op weg naar de Champagnestreek om hun reis in stijl te laten eindigen.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. In de serie gaan Oz en James op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak!

Zo bezoeken ze verschillende wijnstreken als de Bordeaux, Languedoc-Roussillon en de Elzas, maar proeven ze ook wijn op bekende chateaus en wijndomeinen. Gaandeweg leert James steeds meer over wijn en weet hij zelfs Oz af en toe te verbazen en van zijn stuk te brengen (en natuurlijk ook af en toe gek te maken!).

Vandaag gaan de heren dus naar de Champagnestreek en brengen ze onder andere een bezoek aan het bekende champagnehuis Krug (tegenwoordig onderdeel van de Moët Hennessy Louis Vuitton Group), waar James een lesje champagne krijgt. Daarna rijden ze door naar een ander, wellicht minder bekend, maar niet goedkoper, champagnehuis met de mooie naam: Comte de Dampierre, waar de comte nog steeds de scepter zwaait en de liefde voor mooie auto’s met James deelt. Ook kom je in deze aflevering te weten waar Oz ooit verbannen is door de Champagnestreek!

Wijn video Het grote Wijn avontuur van Oz & James, aflevering 5, deel 1

https://www.youtube.com/watch?v=2kxN1uNHkJU&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.