Wijn video Het grote avontuur van Oz & James (4-2)

wijn video - oz jamesHet Grote Wijn Avontuur van Oz Clark en James May gaat verder. In dit tweede deel van de vierde aflevering rijden de heren Oz (Oz Clark is een Britse wijnschrijver) en James (James May is de presentator van Top Gear) in hun Jaguar XJ-S convertible naar de Bourgogne, waar Oz James meer wil leren over terroir.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door Oz Clark en Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak!

Zo bezoeken de heren in de aflevering van vandaag een tonnellerie (wijnvaten makerij) en maken ze zelf ook een vat. James blijkt hier, in tegenstelling tot Oz, erg handig in te zijn. Na hun bezoek aan de tonnellerie rijden de heren door naar het plaatsje Morey-Saint-Denis en probeert Oz onderweg het één en ander uit te leggen over terroir en het belang van terroir. Zo probeert hij op een kruispunt uit te leggen dat de wijnen van de verschillende wijngaarden die bij het kruispunt liggen enorm in prijs kunnen verschillen doordat de wijngaarden over ander terroir beschikken. Ook al ligt er soms maar een paar meter tussen de verschillende wijngaarden, het terroir is anders en daardoor de wijn ook.

Om James er echt van te overtuigen (en tevens zijn kennis te testen) gaan ze op bezoek bij Thierry Beaumont op zijn Domaine des Beaumonts in Morey-Saint-Denis. Dit Domaine beschikt over drie verschillende wijngaarden die elk hun eigen terroir hebben. James wordt uitgedaagd om de wijnen afkomstig van deze drie verschillende wijngaarden te proeven en aan te geven welke van het beste terroir afkomt en welk van – de in verhouding tot het beste terroir van het domaine – het mindere terroir. Zal het James lukken de wijnen bij het juiste terroir te kunnen plaatsen? Je ziet in de volgende aflevering van Oz & James

Video Het grote wijn avontuur van Oz & James, aflevering 4, deel 2

https://www.youtube.com/watch?v=yzmyS_ExTYI&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.