Wijn video Het grote avontuur van Oz & James (4-1)

wijn video - oz jamesVandaag het eerste deel van de vierde aflevering van het Grote Wijn Avontuur van Oz & James. Deze video’s van Oz (Oz Clark is een Britse wijnschrijver) en James (James May is de presentator van Top Gear) laten de ontdekkings- en kennismakingsreis van James met wijn zien. James, een fervent bierdrinker leert van Oz van alles over wijn. De komende weken zul je de afleveringen van Oz & James regelmatig hier op dit blog vinden, omdat ze hartstikke leuk zijn, je er ook wat van leert én de Britse humor plus de dynamiek tussen beide heren genieten is.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak!

In de aflevering van vandaag toeren Oz & James nog steeds door Frankrijk en wel door de Alsace, of wel de Elzas. De Elzas is gelegen tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, noordelijk begrensd door Straatsburg, zuidelijk door Mulhouse. Het doel van de aflevering is om James het één en ander over terroir bij te brengen, maar deze aflevering verloopt niet helemaal als Oz het in gedachte heeft; autopech, de behoefte van James om een kop echte thee te drinken gooien ietwat roet in het eten, maar uiteindelijk wordt ook wijn geproefd tijdens het bezoek aan Domaine Weinbach.

Wijn video Aflevering 4-1 Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

https://www.youtube.com/watch?v=M2ObdpapApk&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.