Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (3-2)

wijn video - oz jamesHoe kun je kijken naar een paar mensen die wijn zitten te proeven? Wat is daar nu aan? vroeg een kennis die gisteravond even bij ons bezoek was en mij naar het Grote Wijn Avontuur van Oz & James zag kijken. Maar voordat ik hem antwoord kon geven, werden zijn ogen al groot en zei hij: Dat is die kerel van Top Gear, die is leuk! Klopt! James May is de presentator van Top Gear en hij is erg leuk, al heb ik het toch nog nooit op kunnen brengen om naar Top Gear te brengen. Misschien dat het onderwerp toch ook wel een grote rol speelt.

Het Grote Wijn avontuur van Oz & James

Al een aantal weken publiceren we hier op Wijnbloggers video’s van Oz Clark, Brits wijnexpert, en James May, de aldus genoemde presentator van Top Gear en een fervent bierdrinker. In de video’s zijn de heren samen op pad in Frankrijk en probeert Oz James het één en ander te leren over wijn en de liefde voor wijn bij James op te wekken.

Na al in onder andere de Bordeaux, de Languedoc te zijn geweest, komen de heren nu aan in de Rhone Vallei en in dit gedeelte van de derde aflevering wordt er natuurlijk weer wijn geproefd, weet James toch wel al wat over de verschillende druivensoorten, leert hij nog meer over de verschillende druivensoorten, maakt hij zich even druk over het rijgedrag van de Fransen en gaan de heren op zoek naar kosmische energie. Een aflevering die zeker weer de moeite waard is om te kijken. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=-nEAOWsEJ1c&feature=player_embedded

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.