Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (3)

wijn video - oz jamesDe afgelopen weken hebben we al verschillende afleveringen van Het Grote Wijn avontuur van Oz & James uitgezonden. Waarom? Omdat de afleveringen van deze serie echt leuk zijn om naar te kijken én je ook nog eens wat leert over wijn. Vandaag het eerste deel van de derde aflevering, waarin Oz James meer gaat leren over de verschillende druivensoorten die er zijn. Oz laat James verschillende wijnen van verschillende druivensoorten proeven en ook proeven de heren wijn op Domaine du Joncier in Tavel.

Na hun bezoek aan Domaine du Joncier reizen Oz & James verder naar het stadje Chateneuf-du-Pape en wil Oz James testen op de kennis van de verschillende druivensoorten die James heeft opgedaan door hem mee te namen naar Chateau Beaucastel en hem daar aan een blind proeverij te onderwerpen van verschillende wijnen, gemaakt van de 13 verschillende druivensoorten die op dit Chateau (en in het gebied) worden verbouwd. Maar… James, fervent bierdrinker, heeft het wel even gehad met wijn en gaat niet mee. Oz gaat alleen naar Chateau Beaucastel (terwijl James een biertje pakt in de lokale bar) en proeft daar 13 verschillende wijnen van de dertien verschillende druivensoorten die op dit chateau verbouwd worden.

Kortom, ook van deze aflevering steek je weer het één en ander op en is het geweldig om te zien hoe deze beide heren met elkaar omgaan. De dynamiek, de humor… geweldig!

https://www.youtube.com/watch?v=F2AWolUxB4E&feature=player_embedded

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.