Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (2-2)

wijn video - oz jamesZoals we gisteren al schreven, zijn we begonnen aan de tweede aflevering van het Grote Wijn Avontuur van Oz & James. Gisteren lieten we het eerste gedeelte van de tweede aflevering zien, vandaag de afsluitende tweede aflevering.

In de tweede aflevering draait het allemaal om het combineren van wijn & spijs en zagen we in het eerste deel gisteren hoe James en Oz op bezoek gingen in een restaurant, alwaar ze wijn gaan proeven bij desserts. Hier begint het tweede deel dan ook. James kan de verleiding niet weerstaan om het dessert na te maken en doet dit eigenlijk best goed. Minder is James te spreken over de twee wijnen (Muscadet) die hij moet proeven en volgens James past een droge rode veel beter bij het dessert. Daar leert James dus gelijk een (waardevol) lesje…

Na hun bezoek aan het restaurant reizen James & Oz verder naar een goede vriendin van Oz, Irène Tolleret van wijngaard Mas d’Auzières, gelegen ten noorden van Montpellier, in het zuiden van Frankrijk. Mas d’Auzières is 13 hectare groot. . De druivensoorten zijn typisch voor de Languedoc, waarvan Syrah (64%) het meest is aangeplant. De wijn van Mas d’Auzières, heeft de mooie naam ‘Rires & Sourires”.

James gaat koken voor Oz en Irène en maakt Spam & Beans voor zijn gasten klaar. Daarbij serveert hij een witte wijn. Heeft James het door, hoe je wijn en spijs moet combineren? Je ziet het in de aflevering van vandaag…

Video Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

https://www.youtube.com/watch?v=AyWJ69rt3wE&feature=player_embedded

Het grote Franse avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)
 De Wijnindustrie (3)
Spaanse wijn, een stille revolutie  
Spaanse wijn, een stille revolutie – deel 2
Trailer The Duel of Wine

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.