Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (2-1)

wijn video - oz jamesNu je de eerste vier delen van de eerste aflevering gezien hebt, zijn we aangekomen bij de tweede aflevering van Het Grote Wijnavontuur van Oz & James. In deze tweede aflevering, waarvan we vandaag het eerste deel publiceren, draait het helemaal om het combineren van wijn en spijs. De uitdaging voor James zal in deze aflevering dan ook zijn het perfect combineren van wijn met een speciale maaltijd. Welke maaltijd, daar komen we in dit eerste gedeelte nog niet achter, maar er komen wel weer een aantal leuke en interessante onderwerpen voorbij.

Zo trekken Oz & James verder naar de Provence en zien we daar hoe de oesterkweek in zijn werk gaat en hoe je oesters en wijnen kunt combineren (altijd lastige combinatie). Ook gaan Oz & James op bezoek bij een luxe restaurant waar James het één en ander leert over het combineren van zoete wijnen en desserts. Maar of James ook daadwerkelijk iets op gaat steken, is de vraag, voorlopig lijkt het alsof hij drukker is met het stelen van allerlei lekkere dingen….

Video Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

http://www.youtube.com/watch?v=hD8Danhj50M&feature=player_embedded

Het grote Franse avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)
 De Wijnindustrie (3)
Spaanse wijn, een stille revolutie  
Spaanse wijn, een stille revolutie – deel 2
Trailer The Duel of Wine

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.