Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (1-4)

wijn video - oz jamesVandaag het vierde en laatste deel van de eerste aflevering van het Grote Wijnavontuur van Oz & James. Deze video’s van Oz (Oz Clark, een Britse wijnschrijver) en James (James May, de presentator van Top Gear) laten de ontdekkings- en kennismakingsreis van James met wijn zien. James, een fervent bierdrinker leert van Oz van alles over wijn. De komende weken zul je de afleveringen van Oz & James regelmatig hier op dit blog vinden, omdat ze hartstikke leuk zijn, je er ook wat van leert én de Britse humor plus de dynamiek tussen beide heren genieten is.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

In deze vierde aflevering vertrekken Oz en James bij de broer van Oz en reizen ze door de mooie landschappen van de Languedoc-Roussillon en moet James zelf wijn maken. Dit doet hij in een klein dorpje met niet al te veel middelen. Ook gaan ze op bezoek in het dorpje San Salvados waar ze mee doen aan een lokale wedstrijd. De bedoeling van deze wedstrijd, waarin Oz en James het opnemen tegen Rene, Rene en Rene, is om zoveel mogelijk wijnflessen open te maken (ontkurken) binnen twee minuten.

Ook gaat James in deze aflevering de proefkunsten van de Fransen testen. Op een proeftafel op straat heeft hij drie flessen wijn; een hele dure fles wijn, een goedkope fles wijn uit de supermarkt en zijn eigen brouwsel (dat ondertussen 5 dagen op de achterbank van de Jaguar heeft liggen gisten). Van de Fransen die proeven, wil hij weten welke wijn ze het allerlekkerste vonden. Welke glas vinden de Fransen het lekkerste? Je ziet het in de vierde aflevering….

Video Het grote Franse avontuur van Oz en James – aflevering 1, deel 4

https://www.youtube.com/watch?v=vEXSQ2fV9Pk&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere interessante video’s…

Australië – Chateau Chunder  (1)
Australië – Chateau Chunder (2)
Australië – Chateau Chunder (3)
De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)
 De Wijnindustrie (3)
Spaanse wijn, een stille revolutie  
Spaanse wijn, een stille revolutie – deel 2
Trailer The Duel of Wine

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.