Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (1-3)

wijn video - oz jamesVandaag het derde deel (van de eerste aflevering) van het Grote Wijnavontuur van Oz & James. Deze video’s van Oz (Oz Clark, een Britse wijnschrijver) en James (James May, de presentator van Top Gear) laten de ontdekkings- en kennismakingsreis van James met wijn zien. James, een fervent bierdrinker leert van Oz van alles over wijn. De komende weken zul je de afleveringen van Oz&James regelmatig hier op dit blog vinden, omdat ze hartstikke leuk zijn, je er ook wat van leert én de britse humor plus de dynamiek tussen beide heren genieten is.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

De derde aflevering begint daar waar de tweede aflevering geëindigd is, namelijk met de vraag of Oz met een mandje eieren in een Lelijke eend over een hobbelig terrein kan rijden zonder de eieren te breken en in deze derde aflevering zie je of dat lukt. Maar er is natuurlijk meer en wijn, want daar gaat deze serie over. In deze aflevering laten Oz & James de Bordeaux achter zich en gaan op weg naar een ander wijngebied in Frankrijk: Languedoc-Roussillon.

In de Languedoc-Roussillon helpen ze bij het plukken van de druiven en stampen ze met blote voeten de druiven en krijgt James op deze manier het een en ander mee van het begin van het proces om wijn te maken. Ook gaan ze op bezoek bij de broer van Oz, die in een klein dorpje in de Languedoc-Roussillon woont. Het varken van de broer moet worden geslacht en daar helpen de heren, evenals de lokale bewoners mee. In dit dorpje wordt ook wijn gemaakt. Niet om te verkopen aan consumenten, maar voor eigen gebruik.

Video Het grote Franse avontuur van Oz en James, deel 1-3

https://www.youtube.com/watch?v=cg4UWK9Rc7o&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

 

Andere leuke en interessante video’s over wijn

Het grote avontuur van Oz & James (1-1)
Het grote avontuur van Oz & James (1-2)
 De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)
 De Wijnindustrie (3)
Spaanse wijn, een stille revolutie  
Spaanse wijn, een stille revolutie – deel 2

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.