Wijn video Het grote wijn avontuur van Oz & James (1-2)

wijn video - oz jamesZoals ik het afgelopen weekend al schreef, (her)ontdekte ik de video’s van Oz & James weer en ben ik deze weer opnieuw aan het kijken. Deze video’s van Oz Clark, een Britse wijnschrijver en James May (de presentator van Top Gear), die op een grote wijn ontdekkingsreis in Frankrijk zijn, zijn ontzettend leuk om te kijken en we zullen ze dan ook de komende weken hier op het blog publiceren. De Britse humor, de dynamiek tussen beide heren; het is genieten en je steekt er ook nog wat van op.

Het grote Franse wijn avontuur van Oz en James

Oz and James’s Big Wine Adventure was een televisieprogramma dat door de BBC werd uitgezonden. Het werd gepresenteerd door wijnexpert Oz Clark en dus Top Gear-presentator James May. In de serie gaan Oz en James  in hun Jaguar XJ-S convertible uit 1989 op een road trip door Frankrijk en gaat Oz James, een fervent bierdrinker, de schoonheid en kunst van wijn en het drinken ervan, bij brengen. Een uitdagende taak.

In de vorige aflevering zijn Oz & James gearriveerd in de Bordeaux en leert Oz James de eerste beginselen van het wijnproeven en brengen ze een bezoek aan Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande. In de aflevering van vandaag kamperen de heren een nachtje op de plek waar Oz tijdens zijn eerste bezoek aan de Bordeaux kampeerde met zijn vriendinnetje, leert Oz James meer over de aroma’s van bepaalde producten (brandnetel, schoenzolen en bosbessen) en over de textuur. Althans, na een nachtje kamperen zijn de heren wel toe aan een beloning en neemt Oz James mee naar een Spa waar ze een druivenbehandeling krijgen. Hierna vervolgen ze hun weg en gaan ze op bezoek bij Chateau Pichon-Longueville en wordt James aan een serieuze test onderworpen. Heeft James al het één en ander opgestoken van Oz? Kan hij de aroma’s van de wijnen van Chateau Pichon-Longueville onderscheiden? Je ziet het in het tweede gedeelte van het grote  avontuur van Oz & James.

Video Het grote Franse avontuur van Oz en James – aflevering 1, deel 2

https://www.youtube.com/watch?v=jqn7ATZ-DhY&feature=player_embedded

Vind je Oz & James ook zo leuk? Meer video’s van Oz & James vind je hier.

Andere leuke en interessante video’s over wijn

Het grote wijn avontuur van Oz & James (1-1)
Wijnbouw Australië (3)
Wijnbouw Australië (2)
 De Wijnindustrie (1)
 De Wijnindustrie (2)
 De Wijnindustrie (3)
Spaanse wijn, een stille revolutie  
Spaanse wijn, een stille revolutie – deel 2

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.