Wijn verkopen, Amazon gaat het toch weer proberen

Wijn verkopen, Amazon gaat het toch weer proberenAmazon, de Amerikaanse bol.com, maar dan nog uitgebreider, gaat het toch weer proberen: wijn verkopen. Via een speciale website biedt Amazon duizenden wijnen aan, die tegen 10 dollar verzendkosten in een aantal Amerikaanse steden bij je thuis afgeleverd kunnen worden.

Nieuwe poging Amazon wijn verkopen

Amazon deed al eerder een poging tot wijn verkopen via de webwinkel. Deze poging vond een aantal jaren geleden plaats, maar dat plan liep op niks uit. Amazon zou toen de wijn verkopen in samenwerking doen met een wijnhandel, maar zag toch van het plan af. Mede door de ingewikkelde wetgeving die er bestaat omtrent de verkoop van wijn. Het verkopen van wijn is sinds de drooglegging aan beperkingen gebonden en als je het wil verkopen in een webwinkels dan heb je een speciale ontheffing nodig. Het werd Amazon wat al te ingewikkeld en Amazon besloot van de online verkoop van wijn af te zien. Tot nu toe dan…

Nu durft Amazon het toch weer aan en moet nu de concurrentie aangaan met heel veel andere online wijnwebwinkels. Amazon heeft nu al duizenden wijnen in haar assortiment, afkomstig uit heel veel verschillende landen, maar veruit de meeste wijnen zijn afkomstig uit eigen land. De wijnen variëren qua prijs tussen de 10 en de 100 dollar. In 13 verschillende staten wordt de wijn ook thuisbezorgd.

Amazon

Amazon is een Amerikaanse online winkel en was ook één van de eerste grote bedrijven die begon met het verkopen van goederen op het internet. Het bedrijf is in 1995 opgericht door Jeff Bezos. Amazon was oorspronkelijk bedoeld als verkoopplaats van boeken, maar er werden al snel ook andere goederen in de webshop verkocht. Al was de start van bedrijf niet echt rooskleurig te noemen  met verliezen van 42 miljoen dollar in de eerste periode, Amazon groeide uit tot een wereldwijde organisatie. Amazon.com heeft ondertussen “vestigingen” in Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland & Oostenrijk, Japan en China. Ook in Nederland kun je bestellen bij Amazon.com. Al zal het bestellen van wijn nog even moeten wachten. Alleen in Amerika is het nog mogelijk om wijn te bestellen, al zijn de plannen wel om dit op een later tijdstip ook uit te breiden naar landen buiten Amerika.

Bron: cnet.com

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.