Wijn Top 5 best gelezen artikelen januari 2014

top 5 Wijn artikelen JanuariHet is alweer februari en dat betekent dat het weer tijd is voor een overzichtje van de top 5 best gelezen artikelen van de maand januari! De maand januari stond vooral in het teken van het nieuw begin van het nieuwe jaar, gemaakte voornemen (én heb je je er aan kunnen houden?) en toch ook bijkomen van (alle eetpartijen en feestelijkheden in) december.

Wijn top 5 best gelezen artikelen

Naast onze Rode Wijn Top 20Witte Wijn Top 10Rosé Top 10 en onze Champagne Top 5, die erg goed gelezen worden, hebben we in de  maand januari nog andere artikelen die veel gelezen zijn. Voor deze  Top 5 best gelezen artikelen kijken we naar hoe vaak een artikel is gelezen. Hierbij de Top 5 artikelen van afgelopen maand.

 Top 5 best gelezen artikelen januari 2014Fles wijn kopen bij de supermarkt? Laat je kinderen maar thuis…

Met de invoering van de strengere wetgeving omtrent de drankverkoop aan minderjarigen kun je wel eens raar op je neus kijken als je in de supermarkt een fles wijn probeert te kopen en je hebt je kinderen bij je… Het is de afgelopen dagen regelmatig voorgekomen dat ouders, die boodschappen deden met hun kinderen, een fles wijn, blikjes bier of andere alcoholische versnaperingen niet mee kregen. Betekent dit dat je je kinderen dan maar buiten moet laten staan of thuis moet laten als je de wekelijkse boodschappen gaat doen en je een alcoholhoudende drank wilt meenemen?

Lees verder

Top 5 best gelezen artikelen januari 2014Tulp Ilja Gort niet meer op HEMA-wijn

De wijn van Ilja Gort, La Tulipe ook bij de HEMA te verkrijgen? Niets is minder waar… La Tulipe van Ilja Gort is niet bij de HEMA te verkrijgen, maar de HEMA had het etiket van La Tulipe gebruikt op de Zuid-Afrikaanse wijn Kleintuin, die de Hema verkoopt.

Plagiaat

Vorige week maakte Ilja Gort bekend naar de rechter te willen stappen vanwege het plagiaat. De HEMA had naar zijn mening het etiket van zijn wijn La Tulipe gekopieerd. De tulp op het etiket van La Tulipe is namelijk geschilderd door de zoon van Ilja Gort, toen deze zes was.

Lees verder

Top 5 januari 2014Van wijn word je niet dik(ker)

Ik houd wel van die onderzoeken, die aangeven dat wijn goed is voor de gezondheid. Dagelijks drink ik één glas wijn om de dag af te sluiten; een heerlijk moment van afsluiten van de dag en bijpraten met mijn partner. En om mijn dagelijks glaasje wijn te kunnen blijven drinken, zijn dit soort onderzoek koren op mijn molen. Maar dit onderzoek net nog een beetje meer, want dit onderzoek “bewijst” ook nog eens dat het drinken van wijn veroudering én vetophoping tegengaat. Daar word je toch blij van ;) (natuurlijk  gaat eigenlijk niet om de wijn in het onderzoek, maar om resveratrol, de stof die in rode wijn (maar ook in druiven, pinda’s en bessen voorkomt). Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in Journal of Nutritional Biochemistry.

Lees verder…

Wijn Top 5 best gelezen artikelen januari 2014Wijn aroma’s mooi weergegeven

Als je een wijncursus hebt gevolgd, dan ken je ze vast wel van die platen, die aan de muur hangen, waarop wijnglazen te zien zijn met daarin een ananas, perzik, kaneel, etc. Een plaat waarop de aroma’s die in wijn kunnen voorkomen staan afgebeeld. Ik vind ze schitterend, maar ze kunnen altijd mooier en anders. Althans dat zal de maker van deze plaat misschien gedacht hebben en ik kan hem (of haar) geen ongelijk geven. Het is een mooie plaat geworden.

Lees verder...

wijn gezondheidWijn helpt tegen depressie

Zoals we hier vorige week al op Wijnbloggers schreven, houden we wel van onderzoeken die aantonen dat het drinken van wijn goed is voor de gezondheid. Schreven we vorige week over een onderzoek, waaruit blijkt dat je van wijn niet dikker wordt, deze week hebben we een onderzoek waaruit blijkt dat het drinken van wijn het risico op depressie kan verminderen. Althans dit blijkt uit een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift BMC Medicine.

Lees verder

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.