Wijn Top 20 update: een Spaanse invasie!

Wijn Top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Nog steeds geïnspireerd door ons bezoek aan Barcelona hebben we een flink aantal crianza’s besteld bij Spanjewijn.nl. Zoals jullie wellicht weten staat de term vino de crianza voor wijn die minstens twee jaar heeft gerijpt, waarvan minimaal zes maanden in eikenhouten vaten. Daardoor hebben deze wijnen in het algemeen mooie zachte tannines en subtiele tonen van hout en vanille. We hebben achtereenvolgens geproefd: de Legón Crianza 2008, Carramimbre Crianza 2009 en de Pesquera Tinto Crianza 2009 en deze ook nogeens vergeleken met de al eerder geproefde Luis Cañas Crianza 2009 en Monteabellon.

Tjongejonge, wat een kwaliteit! De keuze tussen deze crianza’s is moeilijk, want lekker zijn ze allemaal. Naast de al vriendelijk geprijsde Luis Cañas crianza gaat onze voorkeur echter uit naar de wat duurdere Pesquera Tinto Crianza 2009. De Pesquera is een klassieke crianza die wat steviger is dan de Luis Cañas. Geur en smaak zijn goed in balans met elementen van zwarte kersen, bessen en bramen, aangevuld met subtiele vanille- en houttonen en zachte tannines. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

We hebben de Pesquera als vervanger aangewezen van de Monteabellon (op plaats 9) in de Rode Wijn Top 20. Wellicht moet hij hoger staan, maar we zijn wat terughoudend vanwege zijn stevige prijs van € 19,94.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.