Wijn Top 20 update: Antonio Banderas in de Rode Wijn Top 20?

Wijn Top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Hoezo Antonio Banderas in de Rode Wijn Top 20? We hebben het hier toch niet over Oscar nominaties of iets dergelijks? En zo’n goeie acteur is het nou ook weer niet, toch? Het zit zo: Antonio Banderas heeft een mooie wijngaard gekocht in zijn geboorteland Spanje. Het betreft de wijngaard Anta Banderas in de Spaanse wijnstreek Ribera del Duero die in 1999 was aangekocht door de familie Ortega onder de naam Anta Natura. De wijngaard met een oppervlakte van 230 hectare heeft sindsdien de ambitie om de beste wijnen van Ribera del Duero te maken. In 2009 heeft wijnliefhebber Antonio Banderas een aandeel in de wijngaard gekocht en is de naam veranderd in Anta Banderas.

We kochten de A10 bij Grapedistrict, maar ik zie dat hij daar helaas niet meer te koop is. Even googlen en hij is vast wel ergens anders te vinden. A10 lijkt een nogal flauwe naam, maar is afkomstig van de tenminste 10 maanden rijping in houten vaten die de wijn achter de rug heeft. De basis van deze donkerrode wijn wordt gevormd door de Tempranillo (80%), Cabernet Sauvignon (15%) en Merlot (5%) druiven die deze wijn een uitermate donker-fruitige, zachte en soepele smaak geven met goed gerijpte tannines. De houtrijping voegt daar nog wat subtiele vanilletonen aan toe. Lekker! Maar wel behoorlijk gelikt. Daarnaast zit het me toch een beetje dwars dat Antonio Banderas hier mede achter zit; ik vind het geen pre voor deze wijn, maar wellicht voelt dat voor de fans van deze acteur anders.

Maar goed. We zetten deze A10 van Anta Banderas zeker op de lijst om te proeven met ons panel.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.