Wijn Top 20 update: Nederlands wit en Portugees rood

wijn top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

We hebben de afgelopen week een tweetal lekkere wijnen geproefd die wellicht in aanmerking komen voor de Rode Wijn Top 20 respectievelijk Witte Wijn Top 10. De witte wijn hadden we nog liggen van ons bezoek aan Wijngaard Baan tijdens de Open Dag Nederlandse Wijngaarden 2012 eind september: het gaat hier om de Wijngaard Baan Johanniter 2011. We menen ons te herinneren dat we deze witte wijn in de zomer ook al een keertje op het terras bij wijnbar Lefebvre in Utrecht hadden gedronken, maar we weten het niet zeker. In ieder geval is het een zachte, frisse, fruitige en licht kruidige witte wijn in een mooie slanke en lange fles. En van Nederlandse bodem. Dus deze gaan we zeker in ons proefpanel testen, maar omdat ‘ie veel beter bij de zomer past, gaan we dat pas doen in de lente van 2013.

De andere lekker wijn hebben we gedronken tijdens een diner op zaterdagavond: de Crasto Superior 2009 uit de Portugese Douro streek. Helaas hebben nog niet kunnen achterhalen bij welke wijnwinkel deze te koop is, maar online is deze Portugees zeker te bestellen. Belangrijker: iedereen aan tafel was na de eerste slok bijzonder gecharmeerd van deze donkerrode, volle, fruitige wijn. Wellicht positief beinvloedt door de bijgaande hertenbiefstuk (en een paar witte wijntjes vooraf…), maar we zijn er vrij zeker van dat dit een kandidaat voor de Rode Wijn Top 20 is. Qua prijs zit ‘ie rond de 15 euro, dus dat valt binnen ons criterium van wijn onder de 20 euro. Mochten jullie deze wijn al eerder ontdekt hebben, dan horen we graag je mening!

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.