Wijn Top 20 update: een witte wijn voor de tipparade

Wijn Top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Na een weekje houtgelagerde, veel te zoete, Chardonnays waren we wel weer toe aan een lekker frisse, droge, witte wijn. Op aanbevelen van Margaret Wines (waar we eigenlijk op zoek waren naar de Collefrisio Pecorino die ze helaas niet op voorraad hadden) en tevens aangemoedigd door goede recensies op Cellartracker, kwamen we uit bij de Ca del Magro Custoza Superiore 2010.

Deze Ca del Magro Custoza Superiore is gemaakt van maar liefst acht (!) verschillende druiven: de Garganega (40%), Trebbiano (20%), Incrocio Manzoni (15%), Cortese (10%) en Fruilano druiven (5%) vormen de hoofdmoot, die wordt gecompleteerd met een mengeling van Riesling, Chardonnay en Malvasia. Dat leidt natuurlijk tot nieuwsgierigheid alom! Deze bijzondere Italiaanse blend leidt tot een heldere, licht goudgele witte wijn met een ronde, complexe smaak waarin de frisse zuren blijven overheersen en waarin een mooi klein zoetje te herkennen is van peren en meloen. De afdronk is vrij lang en stevig met een beetje peperigheid. Dus een lekkere droge witte wijn met bovendien een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zie voor meer informatie de proefnotitie.

We twijfelen echter of hij in de Witte Wijn Top 10 thuishoort. Daarrom zetten we hem voorlopig in de tipparade van de Witte Wijn Top 10, aangezien we die graag willen uitbreiden naar een top 15.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.