Wijn Top 20 update: een zoete Shiraz op de reservebank

wijn top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Deze week hebben we geen grootse proeverij gehouden, maar ons beperkt tot enkele rode wijnen. De meest opvallende daarvan is de Schild Estate Shiraz 2009, waarvan we op voorhand hoge verwachtingen hadden. We hebben deze Shiraz gekocht bij Grapedistrict en zagen dat in De Grote Hamersma 2013 deze Australiër beloond wordt met een respectabele 8,5.

De geur en smaak van deze rode Australische wijn zijn uitzonderlijk fruitig: zoveel zoet/donkerrood fruit kom je zelden tegen in een wijn! Het tegenwicht aan zuren en tannines is echter beperkt en waarschijnlijk in de ogen van velen té beperkt. Als je van zeer fruitige rode wijn houdt, is de Schild Estate Shiraz 2009 het lekkerste dat je kan krijgen. Als je echter meer karakter, stevigheid en balans verwacht, kan je beter een andere Syrah/Shiraz kiezen. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

De vraag is of de Schild Estate Shiraz een plek in de Rode Wijn Top 20 verdient. We vinden de extreme fruitigheid wel heel bijzonder, maar anderen zullen daar minder positief over zijn. Aangezien we van plan zijn de Rode Wijn Top 20 in de komende maanden uit te breiden naar een top 25, zetten we deze fruitbom op de reservebank met rugnummer 23.

Derhalve hebben we deze week (helaas) geen wijzigingen in de Rode Wijn Top 20.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.