Wijn Top 20 update: een nieuwe Merlot!

Wijn Top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Afgelopen weekend hadden we een aantal mooie rode wijnen op tafel staan, gebaseerd op tips van onze bezoekers en de De Grote Hamersma 2013. Ter vergelijking hadden we een aantal van onze Rode Wijn Top 20 wijnen ernaast gezet om te vergelijken. Na deze proeverij zijn we bijzonder gecharmeerd geraakt van de Corette Merlot (gekocht bij de Gouden Ton) en de Il Falchetto Lurei.

We vinden deze Merlot van Corette een bijzonder goed geprijsde wijn die een plek in de Top 20 verdient. De paarsrode Corette Merlot 2011 heeft uitgesproken geur- en smaakelementen van pruimen, kersen en bramen, aangevuld met een beetje laurier. Precies wat je van een goede Merlot verwacht en dat voor een zeer aantrekkelijk prijs van €7.95. Derhalve zetten we de Corette Merlot op plaat 16 in de Rode Wijn Top 20, waardoor de rest een plaatsje naar beneden schuift. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie. De nieuwe vintage (2009) van de Fondo Filara Cerasuolo di Vittoria Classico 2009 was uitstekend en daarom behoudt deze Siciliaan zijn 13e plek in de top 20.

 

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.