Wijn Top 20 update: een nieuwe Syrah?

Wijn Top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Vorig weekend hadden we als leuk ‘bij-product’ – bij het proeven van enkele Bordeaux’ – een mooie Syrah van de Chileense producent De Martino. Om precies te zijn ging het om de De Martino Legado Reserva 2010. We waren meteen enthousiast over deze uitgebalanceerde Syrah van wijnkoperij Henri Bloem’s. Ook Harold Hamersma is in De Grote Hamersma 2013 enthousiast over deze rode Chileen uit Choapa Valley: “Heeft alles en meer wat een luxe-editie moet hebben.” En gewaardeerd met maar liefst het cijfer 9! Op cellartracker.com zien we wisselende maar overwegend positieve commentaren op de wat oudere vintages.

We vinden deze Syrah mooi donker qua kleur, lekker zoet-fruitig met wat leer en rokerigheid in de geur, en erg goed in balans qua smaak met kersen, bessen, cassis en pruimen enerzijds en fijne zuren, tannines, peper en kruiden anderzijds. Bij de meeste Syrah’s overheersen peper en kruidigheid waardoor de fruitsmaak van de druif verloren gaat, maar bij deze wijn niet! We vinden het na één keertje proeven echter iets te vroeg om hem in de Rood Top 20 te zetten. Gelukkig zijn de feestdagen in aantocht, dus we gaan zeker een paar Syrah’s naast elkaar proeven. Ik denk dat deze De Martino een goede kans maakt die battle te winnen.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.