Wijn Top 20 update: een nieuwe Bordeaux!

Wijn Top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

We hebben eindelijk een nieuwe Bordeaux in onze Rode Wijn Top 20! Zoals vorige week al vermeld was de enige Bordeaux in onze Rode Wijn Top 20 de Château Croix-Mouton. Die is helaas slecht leverbaar, maar we geven deze fraaie rode wijn nog een laatste kans dus we laten hem nog even staan in de top 20. Mocht ‘ie nou echt niet meer leverbaar zijn dan halen we hem eruit, want wijn die niet te koop is hoort natuurlijk niet in de top 20 thuis! Gelukkig kwam leverancier Henri Bloem’s met een uitstekende vervanger van de Croix-Mouton: de Château de Parenchere Cuvée Raphäel 2009, die “net zo goed of misschien wel beter is voor een wat lagere prijs.”

We hebben deze Château de Parenchere afgelopen weekend geproefd in ons panel en met volle overtuiging goedgekeurd als kandidaat voor de Rode Wijn Top 20. De Château de Parenchere Cuvée Raphäel 2009 is een moderne rode Bordeaux, waarbij gekozen is voor de verhouding 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. Vervolgens is de wijn gelagerd in zowel nieuwe als oude Franse eikenhouten vaten. Deze robijnrode Château de Parenchere is aangenaam (zwart) fruitig en heeft stevige maar inmiddels zachte tannines. Een volle, elegante rode wijn, zeker naar Bordeaux maatstaven voor een zeer schappelijke prijs! Zie ook de (voorlopige) proefnotitie voor meer informatie.

We zetten hem op plaats nummer 10 in de Rode Wijn Top 20, als vervanger van de Chateau de Nages Réserve, die een wat mindere nieuwe vintage heeft, vanwege zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk z’n heerlijke geur- en smaak.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.