Wijn Top 20 update: een nieuwe rode Bordeaux?

wijn top 20In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Momenteel is de enige Bordeaux in onze Rode Wijn Top 20 de Château Croix-Mouton. Nu zijn we al meerdere keren bij leverancier Henri Bloem’s langs geweest voor een paar nieuwe flessen, omdat we andere rode wijnen graag vergelijken met deze redelijk geprijsde Franse topper. Maar helaas, keer-op-keer blijkt deze wijn uitverkocht en niet leverbaar. Zou dat door onze positieve aanbeveling komen of zijn er meer mensen die door hebben dat het een uitstekende wijn is voor een goede prijs?

Maar wees niet getreurd: Henri Bloem’s kwam zelf met een uitstekende vervanger voor de Croix-Mouton. Hun advies: probeer eens de Château de Parenchere Cuvée Raphäel 2009, die is “net zo goed of misschien wel beter en dat zelfs voor een wat lagere prijs.” Nou, dat klinkt als muziek in de oren! Ik heb hem zelf alvast geprobeerd en ga hem aanstaande zaterdag door ons proefpanel laten beoordelen.

De Château de Parenchere Cuvée Raphäel 2009 is een moderne rode Bordeaux, waarbij voor de toch al goede vintage 2009 is gekozen voor de verhouding 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. Vervolgens is de wijn gelagerd in zowel nieuwe als oude Franse eikenhouten vaten. Deze robijnrode Château de Parenchere is aangenaam fruitig – met zwarte bes, bramen, pruimen – en heeft stevige maar inmiddels zachte tannines. Een volle, elegante rode wijn, zeker naar Bordeaux maatstaven voor een zeer schappelijke prijs! Zie ook de (voorlopige) proefnotitie voor meer informatie.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.