Wijn smaken – Infographic

Wijn smaken - infographicWe krijgen er maar niet genoeg van, hier bij Wijnbloggers, wijn infographics waarmee je je juiste wijn kunt bepalen. En elke keer als ik denk: De infographic van deze week was toch wel erg handig of nu hebben we alles wel zo’n beetje gehad over het kiezen van een wijn in infographic-vorm, wordt er weer een infographic gemaakt die toch ook wel weer erg handig is. Deze week een infographic over de verschillende wijn smaken, ofwel de smaken die je kunt proeven in een wijn met een verwijzing naar het type wijn en een druivensoort.

Druivensoorten

De gebruikte druif in een wijn bepaalt de smaak van de wijn en is daarmee ook de belangrijkste factor waaraan je een wijn kunt herkennen. Zo kun je de Sauvignon blanc herkennen aan de smaak van groene appels of kruisbessen, maar soms proef je ook nog ananas of lychee. Een pinot noir in je wijn kan een zekere kruidigheid (peperigheid) geven, maar ook de soepele smaken van zwarte kersen, frambozen of zwarte bessen. De merlot staat weer meer bekend om de smaak van kersen, bessen en pruimen.

Keuze van een wijn

De keuze voor een wijn en het feit of je deze ook lekker gaat vinden, hangt dan ook nauw samen met de gekozen druivensoort. Houd je niet van een pruimensmaak, dan zul je de Merlot waarschijnlijk minder waarderen. Ben je dol op kersen, dan vind je naar alle waarschijnlijkheid een wijn gemaakt van de merlot of pinot noir wel weer lekker. En wat denk je van tannine? Niet iedereen vindt de enigszins wrange, stroeve smaak van tannine lekker…

De infographic

In de onderstaande infographic vind je een overzicht van verschillende type wijn, waarmee je kunt zien, aan de hand van wat je lekker vindt in een wijn, welke druivensoort jij dan waarschijnlijk lekker vindt. Houd je van kersen- en aardbeiensmaak in je wijn en kun je ook een beetje pit of kruidigheid in de wijn wel waarderen dan kom je volgens de infographic uit bij een wijn gemaakt van de counoise, carmenere, zinfandel, grenache of barbera.

Verschillende wijn smaken

Een handige infographic waar je snel, zonder het lezen van allerlei beschrijvingen van een druif, kunt bepalen welke druivensoort voor jou een aanrader is. Handig, toch?

wijn smaken

Andere infographics:

Wijn infographic 12 tips om je wijnfles te recyclen
Franse wijnen
Volgende halte Pouilly Fuissé
Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Je eigen glazen ingooien
Duurste wijnen uit de Bordeaux
Wijn vs Bier – De caloriebattle
Wijn en kaas in een infographic

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.