Wijn proeven met Valentijnsdag

Valentijnsdag - Wijn proevenLove is in the air! Oftewel Valentijnsdag staat voor de deur. Aanstaande donderdag is het zover en kun je je geliefde overladen met de meest romantische cadeautjes, lekker uit eten gaan of als je je liefde nog niet kenbaar gemaakt hebt, een kaartje, chocolade of bloemen sturen.

En we schreven het al eerder hier op Wijnbloggers: Misschien denk je dat Valentijnsdag flauwekul is, maar uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen wel degelijk teleurgesteld zijn als hun partner niks doet aan Valentijnsdag… Het is maar een tip! (en een hint…)

Speciaal voor Valentijnsdag hebben we een aantal romantische alternatieven voor je op een rijtje gezet. Uitjes die in het teken staan van de liefde en natuurlijk wijn…

Valentijnsdag wijnproeverijen

Japanse Verleidingen en Champagne

Op Valentijnsdag zelf organiseert Brouzje in het Okura Hotel in Amsterdam een Champagne wijnproeverij die in het teken staat van Japanse Verleidingen. Op deze culinaire avond kun je vier verschillende Champagnes proeven met daarbij prachtig, passende Japanse verleidingshapjes van de hand van Executive chef Masanori Tomikawa (topkok Japanse cuisine). De kosten voor deze champagneproeverij op Valentijnsdag zijn: 68,50 euro p.p.

Voor meer informatie: Brouzje

Romantische Wijnworkshop

Op zowel Valentijnsdag zelf (deze is vol) als op de dag na Valentijnsdag organiseert La Causerie in Rotterdam een romantische wijnworkshop. Deze workshop staat helemaal in het teken van Liefde en Wijn. Tijdens de workshop wordt er geproefd, krijg je tips en anekdotes te horen en zijn er lekkere hapjes. Ideaal om je geliefde of blind date mee te verassen.

Voor meer informatie: La Causerie

Valentijnsproeverij

Met deze Valentijnsproeverij verras je je liefje met een wijnproeverij en aansluitend daarop een diner in romantische sferen bij Restaurant Robert in Hilversum. De proeverij van Italiaanse wijnen begint om 16.30 en daarna kun je dus heerlijk dineren. Aangezien Italianen wel weten wat liefde is, is dit een avond vol passie, liefde en romantiek! De wijnproeverij is vrij toegankelijk en wordt zowel op Valentijnsdag zelf als de volgende dag georganiseerd.

Voor meer informatie: Restaurant Robert of Boonstra Wijnen

In de wolken met een High-Wine

Woon je in de buurt van Bergen (NH) dan kun je op Valentijsdag (van 19.00 tot 21.00) bij Wijnbar Glas & Vork terecht voor een High Wine. Deze High Wine bestaat uit een viertal heerlijke hartige hapjes en wordt afgesloten met een dessert. Bij de High Wine wordt geserveerd een glas champagne, drie glazen wit of  rood naar keuze met een karaf ijswater en bij iedere wijn zal de vinoloog het een en ander uitleggen over de wijn.

Meer informatie: Wijnbar Glas en Vork

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.