Van wijn proeven tot koe knuffelen…

Smaak op Kaart; een nieuwe website die informatie geeft over activiteiten in zuidoost-Nederland en Duitsland; Van wijn proeven tot wijn maken of koe knuffelenZuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein presenteren zich als smaakregio
Nieuwe website smaakopdekaart.nl geeft smaakvolle tips voor dagje uit of vakantie

Onder de naam ‘Smaak op de kaart’ presenteren de regio’s Arnhem, Rijk van Nijmegen, de Veluwe, Noord-Limburg, Midden-Limburg, Kreis Kleve, Kreis Wesel en Kreis Viersen sinds oktober gezamenlijk diverse initiatieven die met smaakbeleving te maken hebben. Van wijnroute tot proeftuin, van aanschuiftafel tot workshop en van pop-up diner tot smaakmarkt. Een dagje uit of een (korte) vakantie in de smaakregio betekent authentieke, pure smaakbeleving, culinaire evenementen of zelf aan de slag tijdens een van de  workshops. De leukste tips zijn vanaf nu te vinden op de nieuwe website
www.smaakopdekaart.nl.

Smaak op Kaart; een nieuwe website die informatie geeft over activiteiten in zuidoost-Nederland en Duitsland; Van wijn proeven tot wijn maken of koe knuffelen - Grafschafter WeinbergschneckenProeven en beleven

De Duits-Nederlandse grensregio biedt een enorme hoeveelheid aan smaakbelevingen.
Tijdens een fiets- of wandeltocht kun je een culinaire stop maken bij één van de restaurants, boerderijcafés of brouwerijen en genieten van plaatselijke lekkernijen. Actievelingen kunnen ‘Happen en stappen’ in Midden-Limburg of een fietstocht maken door wijndorp Groesbeek.

Tijdens een bezoek aan Ede, de hoofdstad van de smaak 2014, kan je bij Brandrood Kaas op audiëntie op het vroegere buitenverblijf van de graaf van Gelre en de bijzondere kaas van het zeldzame Brandrode Rund proeven. Bij Grafschafter Weinbergschneckenzucht in Moers, de enige wijngaardslakkenkwekerij van Duitsland, leer je alles over het kweken van wijngaardslakken en de bijbehorende eetcultuur. Een proeverij sluit het geheel af.

Van het platteland naar de stad? Ook in de steden valt van alles te beleven. Van bier/spijs combinaties bij de Oersoep Brouwerij in Nijmegen tot de maandelijkse Sonsbeekmarkt in het Sonsbeekpark in Arnhem.
Tijdens de velen evenementen zoals herfstmarkten, Grünkohlwochen en kerstmarkten kan men genieten van streekproducten.

Smaak op Kaart; een nieuwe website die informatie geeft over activiteiten in zuidoost-Nederland en Duitsland; Van wijn proeven tot wijn maken of koe knuffelenZelf aan de slag

Liever zelf aan de slag? Dat kan tijdens een workshop druiven snoeien, vachtvilten, wijn maken of een van de vele kookworkshops. Of grijp je kans en volg een cursus koe knuffelen in Noord-Empe. Je ondervindt hoe het voelt om tegen een koe van 700 kg met een temperatuur van 39 graden aan te liggen. Een zeer rustgevende ervaring.

Heb jij je tijdens het tuinieren ook wel eens afgevraagd wat je moet doen met hondsdraf, brandnetel of smalle weegbree? Bij Appelbongert Un-Kraut in Schermbeck-Dämmerwald leer je van een gediplomeerde kruidendeskundige hoe je hiermee de lekkerste gerechten bereidt.

Inspiratie

Smaak op de Kaart zet de Duits-Nederlandse grensregio op de kaart op het gebied van smaakbelevingen. Middels de website smaakopdekaart.nl wordt getracht een beeld te geven van de unieke aspecten van deze smaakvolle regio.

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.