Jonge dames proeven wijn met Filemon Wesselink

Wijn gaarden languedoc-roussillonEind vorig jaar startte de regio Pays d’Oc IGP de campagne die jonge vrouwen, die van wijn houden, meer moest leren over wijn. Door middel van deze campagne wilde de regio de jonge vrouwen beter leren proeven, leren wijnen beter te waarderen, meer leren over druivenrassen, smaken en ook over de kenmerken van wijn.

Campagne Pays d’Oc IGP via Facebook

Deze campagne werd via Facebook gevoerd en op  PaysDocWines.NL konden jonge vrouwen hun mooiste wijnmoment delen en daarmee een proeverij winnen. En niet zomaar een proeverij, maar een proeverij bij je thuis, voor al je vriendinnen en gegeven door niemand minder dan Filemon Wesselink.

Filemon Wesselink en wijn, denk je nu misschien, maar Filemon Wesseling is een fervent liefhebber en heeft ook een boek over wijn, Een neus voor wijn – De Wondere Wijnwereld Van Filemon Wesselink, geschreven.

Wijnproeverij met Filemon Wesselink

Vorig woensdag vond de wijnproeverij met Filemon Wesseling plaats bij de gelukkige winnares (en haar vriendinnen) thuis. Tijdens deze proeverij in de huiskamer van de winnares, vertelde Filemon het één en ander over wijn, wat hij heeft met wijn en gaf hij een korte introductie van Pays d’Oc IGP, waarna werd hij overgenomen door een sommelier, die de winnares en haar vriendinnen 8 verschillende wijnen (drie rode, 3 witte en 2 rosé) liet proeven. Er volgde een geslaagde avond, waarvan de foto’s te zien zijn op Facebookpagina PaysDocWines.NL.

En er was en is nog meer te winnen…

Naast de thuisproeverij, werden er ook proefpakketen verdeeld en was er een wedstrijd waarbij designers en kunstenaars werden opgeroepen om een uniek wijnetiket, passend bij de wijnen van Pays d’Oc IGP, te ontwerpen. De beste 10 inzendingen worden deze maand geëxposeerd in Café-Restaurant Neva in de Hermitage Amsterdam. Het publiek zal een uiteindelijke winnaar aanwijzen die zijn etiket daadwerkelijk in productie ziet gaan. Ook op Facebook zal gestemd kunnen gaan worden op de etiketten.

Degene die de meeste stemmen krijgt, wint de wedstrijd en hij of zij zal niet alleen zijn of haar etiket op de fles zien prijken, maar krijgt daarnaast ook nog eens een lunch voor 2 personen in Café-Restaurant Neva. Deze lunch wordt overigens ook verloot onder de stemmers.

Met deze campagne wil Pays d’Oc IGP consumenten bewust maken van de kunst van het wijn maken in de Pays d’Oc en brengt de wijnregio kunst en wijn dichter bij elkaar. Tot 21 maart kan iedereen zijn ontwerp inzenden, daarna zal een jury de 10 beste inzendingen bekend maken. Deze winnende wijnetiketten worden uitvergroot en geëxposeerd in Café-Restaurant Neva.

Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn-kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 makers en 230 coöperaties. In  2011 werden in Nederland meer dan 35 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is marktleider wat betreft volume in export van Franse wijnen. In Nederland was in 2011 24% van de Franse import afkomstig van Pays d’Oc IGP-gaarden.

Bron: PaysDocWines.NL, Dichtbij.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.