Wijn is niet voor de poes… Of toch wel?

wijn en poezenbeestNa een dag lang en hard werken, is het heerlijk om de dag af te sluiten met een glaasje wijn op de bank. Dus je zou je kunnen voorstellen dat je kat na een lange, stressvolle dag, waarin hij (of zij ) zich vooral druk moest maken over het feit op welke plek in het huis hij nu weer in slaap moest gaan vallen, aan het eind van de dag ook toe is aan een beetje ontspanning en rust. Ook de kat zou dan toch een heerlijk glaasje moeten kunnen drinken om de dag af te sluiten?

Een lekker schoteltje melk voor de kat om de dag af te sluiten, is voor een Japans bedrijf echter niet voldoende en het bedrijf, B&H Lifes, heeft dan ook een wijn speciaal voor de kat ontwikkeld. De wijn is bedoeld, volgens het bedrijf, voor mensen die hun kat wat extra gunnen en willen laten meedelen. En vergeet de naderende feestdagen niet… Poezebeest kan nu gewoon aanschuiven aan het kerstdiner en genieten, net als jij, van een heerlijk glaasje wijn.

Nyan Nyan NouveauNyan Nyan Nouveau, dé wijn voor poes

Deze kattenwijn heeft de klinkende naam Nyan Nyan Nouveau meegekregen. Nyan Nyan betekent niets meer dan miauw miauw in het Japans en Nouveau verwijst naar de Baeujolais Nouveau. Japan is, na Duitsland de grootste afnemer van de Beaujolais Primeur, die volgende maand (de derde donderdag van november) weer te verkrijgen is. De Japanse Beaujolais Primeur liefhebber hoeft nu in ieder geval niet meer alleen te genieten…. En kan voor de kat ook een glaasje inschenken.

Deze kattenwijn is gemaakt van echte druiven. Naast cabernet druiven bevat de wijn Vitamine C en kattenkruid. Bang dat je kat ’s nachts zwalkend door het huis gaat of moeite heeft met het vinden van het kattenluikje, hoef je niet te zijn, want de wijn is alcoholvrij.

Beperkte oplage

Wie zijn poezenbeest graag met een glaasje wijn wil verwennen, moet snel zijn, want de producent heeft slechts 1000 flesjes kattenwijn op de markt gebracht. Voor 399 yen (drie euro) is deze wijn in Japen te verkrijgen.

Wacht nog maar even met het uitruimen van de kelder om daar ruimte te maken voor de wijncollectie van poes; de wijn is geen bewaarwijn. 🙂

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.