Wijn onderwijs stimuleren op scholen

Wijnacademie stimuleert wijn onderwijs mbo horeca opleidingen - Winnaars Wijnacademie TrofeeWijnacademie daagt horeca mbo’s uit

Om het wijn onderwijs in Nederland te stimuleren, is de Wijnacademie een samenwerking aangegaan met de middelbare horecaopleidingen. Met een wedstrijd op 2 niveaus wordt het belang van het wijn onderwijs bij de ROC’s en hotelscholen onder de aandacht gebracht.

We merken op de Wijnacademie dat sommige leerlingen niet over het juiste niveau beschikken’, aldus opleidingsmanager Klazien Vermeer. ‘Door samen te werken met de vooropleiders kunnen wij de doorstroom naar de vinologenopleiding beter laten verlopen’.

Aan de wedstrijd is een wisselbeker verbonden en zal voor, zowel het Wijnoorkonde niveau, als Wijnbrevet niveau (SWEN 1 en SWEN 2) worden uitgereikt.

Voor de wedstrijd hebben zich 21 leerlingen ingeschreven van in totaal 14 opleidingsinstituten. Er wordt getest op parate kennis van wijn en proefkennis. Vooraf zijn de docenten goed geïnformeerd over het te verwachte kennisniveau. Deze hebben zich ingezet om het wijn onderwijs duidelijk op de kaart te zetten binnen hun eigen ROC of Hotelschool. Zij worden ook bijgeschoold door de Wijnacademie; tijdens de wedstrijd volgen de docenten weer een scholingsles. ’s Morgens doen de leerlingen examen en na de lunch wordt bekend gemaakt welke scholen de trofee een jaar lang in de vitrine mogen zetten. De beste leerling zelf krijgt gratis toegang tot een opleiding van het volgende niveau: de cursus Wijnbrevet of de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie®.

Wijnacademie Wisseltrofee naar ROC Mondriaan en De Rooi Pannen

Maandagmiddag vond in Maarn de prijsuitreiking van de Wijnacademie Wisseltrofee plaats. Het Haagse ROC Mondriaan en de Rooi Pannen uit Tilburg ontvingen beiden een wisselbeker en hebben daarmee het niveau van het wijn onderwijs binnen hun opleidingsinstituut bewezen. Het trof dat de wedstrijd gehouden werd op de dag dat minister Bussemaker aankondigde het Middelbaar beroepsonderwijs te willen vernieuwen. De Wijnacademie heeft de prijs dit jaar voor het eerst in het leven geroepen om het wijn onderwijs in Nederland te stimuleren.

De leerlingen van beide opleidingen, Ruben Knijnenburg (Mondriaan) en Anne Rosiers (De Rooi Pannen), winnen respectievelijk een opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie® en een cursus Wijnbrevet.

Zoals mevrouw Bussemaker maandagochtend al zei, hoort goed onderwijs in het MBO” aldus Ton Wortelboer, een van de initiatiefnemers van de samenwerking.

Voor informatie: www.wijnacademie.nl

– persbericht –

Op de hoogte blijven van nieuws uit de wijnwereld, lekkere wijnen en leuke wijnproeverijen, volg Wijnbloggers ook op Facebook of Twitter!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.