115 flessen wijn voor de nieuwe Paus

115 flessen wijn voor de nieuwe PausEen mysterieuze klant heeft 115 flessen wijn besteld bij de Amerikaanse online wijnwebwinkel The Redd Collection met als opdracht deze te verzenden naar Vaticaanstad.

Mag ik 115 flessen wijn?

Eigenaar Michael Carpenter ontving dinsdagochtend een telefoontje van een onbekende man die vroeg of het mogelijk was honderden flessen Varvaglione “Papale” Primitivo di Manduria 2008 naar Vaticaanstad te sturen. Carpenter zocht aanvankelijk niets achter het verzoek.

Carpenter kreeg het adres en de gegevens van de creditcard waar de betaling van de bestelling mee gedaan moest worden én toen viel het kwartje én realiseerde hij zich dat de oproep kwam van het Vaticaan en dat het aantal flessen gelijk is aan aantal (115) kardinalen.

Carpenter is vereerd, al gelooft hij ook dat het gewoon toeval is dat er naar zijn winkel is gebeld. Als je zoekt op deze wijn, sta ik bij wine-searcher bovenaan. Dus daarom hebben ze waarschijnlijk naar The Red Collection gebeld.

“Het is hoe dan ook een bijzondere bestelling “zegt Carpenter. “Het is een eer, maar het is ook bijzonder dat ik een bestelling krijg van meer dan 4000 dollar die naar Europa verscheept moet worden. Dat maak ik zelden mee. Er wordt zelden meer uitgegeven dan 20 dollar per fles én je ziet al helemaal niet dat er dan ook nog eens 20 dollar per fles moet worden uitgegeven aan verzendkosten. Opvallend is het ook dat er geen kaart bij, geen felicitaties, helemaal niks.”

Wijn Varvaglione Papale Primitivo di Manduria 2008Varvaglione “Papale” Primitivo di Manduria 2008

Volgens Carpenter is de Varvaglione “Papale” Primitivo di Manduria 2008 geen onbekende in het Vaticaan. Deze wijn is afkomstig uit Puglia, Italië een gebied waar bijvoorbeeld paus Benedictus XIII in de 18e eeuw ook al veel wijn kocht.

De Varvaglione “Papale” Primitivo di Manduria 2008 wordt omschreven als een rijke, droge, krachtige wijn met aroma’s van kersen, leder, moerbei en pruim. De wijn heeft een pittige complexiteit met mooi geïntegreerde tannines en een gebalanceerde zuurgraad. De wijn heeft een mooie lange afdronk en is uitermate geschikt om te drinken bij zeevruchten of een lekkere gekruide Marokkaanse lamschotel met komijn, koriander en paprika. (Bron: LCBO)

De Varvaglione “Papale” Primitivo di Manduria 2008 kost zo’n 15,95 dollar per fles.

Bron: LCBO.com, CBSLosAngeles

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.