Wijn Pitt en Jolie binnen vijf uur uitverkocht

Wijn Pitt en Jolie binnen vijf uur uitverkochtPas geleden schreven we hier op Wijnbloggers al over de wijn van Brad Pitt en Angelina en de samenwerking die ze zijn aangegaan met de familie Perrin (Chateau Beaucastel) om hun wijn op Chateau Miraval te poduceren. De eerste flessen wijn zijn nu verkocht.

Verkoop rosé wijn Miraval ‘Côtes de Provence’

Van deze eerste rosé zijn ruim 150.000 flessen gemaakt. De eerste 6.000 flessen rosé van hun wijngaard zijn deze week met groot succes verkocht. Binnen 5 uur waren de 6.000 (6 flessen voor 105 euro) Miraval ‘Côtes de Provence’ online allemaal verkocht, nog eens 10.000 flessen werden verkocht aan restaurants en wijnhandelaren én allerlei bestellingen voor wijn van de oogst van 2012 werden al geplaatst. Een groot succes dus.

Overigens ook een financieel succesje, want als alle flessen Miraval ‘Côtes de Provence’  verkocht worden, levert dat toch ruim 2 miljoen euro op.

Later dit jaar zullen Pitt en Jolie ook nog een rode en een witte wijn op de markt brengen. Op de etiketten staan ook de namen van Pitt en Jolie, evenals Perrin (Pitt-Jolie&Perrin).

Chateau Miraval

Chateau Miraval is gelegen in de Franse gemeente Brignoles, ongeveer 40 km ten oosten van Aix-en-Provence. Château Miraval is omgeven door 400 hectare landerijen met bossen, olijfgaarden en waterlopen, waarvan 30-60 hectare gebruikt wordt als wijngaard. Brad Pitt en Angelina Jolie kochten in 2008 het Chateau (naar men zegt voor 60 miljoen Amerikaanse dollars, na een 3-jarige leaseperiode.

Chateau Miraval kent een rijke geschiedenis. Zo heeft Thomas van Aquino, een Italiaanse filosoof theoloog, die in de Middeleeuwen één van de invloedrijkste personen was op het gebied van theologie en wijsbegeerte, er verbleven toen hij op reis was (1252). Ook was het jarenlang in bezit van de Italiaanse familie Orsini, een invloedrijke familie die menig Paus heeft geleverd. Aan het begin van de twintigste eeuw was het Chateau van uitvinder Joseph Lambot. De naam zegt je misschien niks, maar hij heeft toch wel iets belangrijks uitgevonden, namelijk het gewapend beton. Ook Jacques Loussier, gepassioneerd wijnliefhebber en bekende jazzpianist heeft het chateau in eigendom ge had. Deze Jacques bouwde er de Studio Miraval, waar beroemde musici als Pink Floyd (zij namen The Wall hier op), Sting, Sade en de Cranberries hun platen opnamen. Bekend van het chateau is dan ook de PINK FLOYD Rosé.

Pitt en Jolie Chateau Miraval
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.